ροή ειδήσεων

Ανατριχίλα: Οι επιβάτες της πτήσης MH17 έζησαν τον θάνατό τους για 1μισυ λεπτό! [video]



Οι 295 επιβάτες ήταν εν ζωή για ενάμισυ λεπτό αφότου πύραυλος εδάφους-αέρος BUK έπληξε το αεροπλάνο των μαλαισιανών αερογραμμών...
Μετά την ολοκλήρωση της διεθνούς έρευνας σχετικά με την κατάρριψη της πτήσης MH17 τον Ιούλιο του 2014 στην Ουκρανία, αποκαλύφθηκε ότι το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος BUK, ο οποίος εκτοξεύθηκε από ζώνη της ανατολικής Ουκρανίας που τελούσε υπό τον έλεγχο των φιλορώσων ανταρτών.

Συγκλονιστικά είναι, όμως, όσα προέκυψαν για τους 298 επιβαίνοντες που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα. Οι ειδικοί, λοιπόν, εικάζουν ότι πολλοί από αυτούς είχαν τις αισθήσεις τους για ενάμισι λεπτό αφότου ο πύραυλος έπληξε το αεροσκάφος!



Σύμφωνα με το πόρισμα της διεθνούς έρευνας, μάλιστα, ενδέχεται οι επιβάτες να συνειδητοποίησαν ότι το αεροπλάνο «χτυπήθηκε» και να γνώριζαν ότι θα συντριβεί στο έδαφος.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί εκτός από τους τρεις ανθρώπους που βρίσκονταν στο πιλοτήριο, οι οποίοι έχασαν ακαριαία τη ζωή τους από την έκρηξη, οι υπόλοιποι 295 είναι πιθανό να επέζησαν μέχρι που το αεροπλάνο συνετρίβη.



«Υπήρχαν πολλές αντανακλαστικές κινήσεις όπως το να πιάσει κάποιος το μπράτσο του καθίσματός του», αναφέρει η έκθεση, αλλά οι ειδικοί «δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πώς ένας επιβάτης βρέθηκε να φοράει τη μάσκα οξυγόνου γύρω από το λαιμό του».

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί «παραμένει ασαφές αν ο άνθρωπος έβαλε την μάσκα αντανακλαστικά ή αν τοποθετήθηκε στο έδαφος μετά το θάνατο του επιβάτη».



Εντούτοις, οι αναλυτές του Ολλανδικού Γραφείου για την Ασφάλεια (OVV) εξηγούν πως δεν αποκλείεται κάποιοι από τους επιβάτες να είχαν τις αισθήσεις τους για λίγο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της πτώσης του αεροσκάφους.

Επισημαίνεται, μάλιστα, πως είναι πιθανό οι επιβαίνοντες να συνειδητοποιούσαν την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν, ωστόσο κανείς δεν εκτιμάται ότι είχε τις αισθήσεις του μετά την συντριβή, ενώ δεν βρέθηκαν φωτογραφίες ή μηνύματα από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αφότου επλήγη το αεροσκάφος ακούστηκε ένας εκκωφαντικός ήχος, σημειώθηκε μία απότομη επιβράδυνση, επιτάχυνση και αποσυμπίεση και μείωση στο επίπεδο οξυγόνου, πολύ χαμηλή θερμοκρασία.



Ως αποτέλεσμα των συνθηκών οι επιβαίνοντες υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς που μπορεί να προκάλεσαν το θάνατό τους.

Ο Κλάουντιο Βιγιάκα-Βανέτα, ο σύζυγος του οποίου έχασε τη ζωή του στην πτήση MH17 δήλωσε στο Radio 4 του BBC πως οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν λάβει τις απαντήσεις που θέλουν.

«Ακόμα και αν χρειάστηκαν εννέα δευτερόλεπτα μέχρι να χάσει κάποιος τις αισθήσεις του, είναι μεγάλο χρονικό διάστημα. Για πολλές οικογένειες των θυμάτων, ανάμεσα σε αυτές κι η δική μου, κάνουμε συνεδρίες ψυχολογίας και αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι για να το αποδεχθούμε», δήλωσε ο Βιγιάκα-Βανέτα.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της επιτροπής Τζίμπε Ζούστρα δήλωσε πως το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH17 συνετρίβη αφότου πύραυλος εξερράγη σε απόσταση μικρότερης του ενός μέτρου στην αριστερή πλευρά του πιλοτηρίου.

«Η κεφαλή εξερράγη έξω από το αεροπλάνο στην αριστερή πλευρά του πιλοτηρίου. Η κεφαλή αυτή αντιστοιχεί στον τύπο της κεφαλής που φέρει το πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος Buk» δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής.







Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *