ροή ειδήσεων

«Micro μ Festival» στις 3.10, σε δέκα πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού


Δέκα πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού δίνουν ραντεβού μόνο για μία ημέρα... και μέσω ζωντανής σύνδεσης καταργούν τα γεωγραφικά σύνορα και δημιουργούν μία νοητή μεγάλη κινηματογραφική αίθουσα. Αυτό θα συμβεί στο πλαίσιο του «Micro μ Festival», του ιδιαίτερου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, που κλείνει, φέτος, πέντε χρόνια. Τους τελευταίους μήνες ετοιμάζεται πυρετωδώς, ώστε να κερδίσει το στοίχημα και στις 3 Οκτωβρίου να φέρει κοντά το μεγαλύτερο δίκτυο πόλεων που έχει συναντηθεί μέχρι τώρα στους κόλπους του.

Κατά τη διάρκεια της μοναδικής βραδιάς διεξαγωγής του φεστιβάλ, οι θεατές εννέα ελληνικών πόλεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Πτολεμαΐδα, Βέροια, Ξάνθη, Κέρκυρα), αλλά και του Παρισιού, θα απολαύσουν 15 επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους και θα αναδείξουν την «επίσημη» αγαπημένη τους όπως κάθε χρόνο. Η ταινία που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους του κοινού θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 1.500 ευρώ.

«Στόχος του φεστιβάλ είναι η διάδοση της ταινίας μικρού μήκους ως μορφή τέχνης, που στην Ελλάδα είναι παραγκωνισμένη και αποκλεισμένη από τις μεγάλες αίθουσες, συνεπώς σχεδόν από όλη την επικράτεια εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων. Το «Micro μ Festival» διαφέρει από τις υπόλοιπες διοργανώσεις στο ότι ξεπερνάμε τα γεωγραφικά όρια, καθώς έχουμε θέσει όλη την επικράτεια στο πλάνο. Δεν ζητάμε να έρθουν να μας βρουν οι θεατές, όπου υπάρχει ενδιαφέρον πάμε εμείς και τους βρίσκουμε», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιδρυτής του «Micro μ Festival», Σίμος Κυπαρισσόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τo φεστιβάλ ξεκίνησε πολύ αυθόρμητα, με ενθουσιασμό και μέσα σε τέσσερα χρόνια πάτησε στην ανάγκη προβολής του έργου των νέων κινηματογραφιστών. Έτσι, μπόρεσε να καθιερωθεί πολύ γρήγορα λόγω του διαδραστικού χαρακτήρα του και του άτυπου διαλόγου που ανοίγει μεταξύ δημιουργού και κοινού.

«Για εμάς που το δημιουργήσαμε, είναι μεγάλη χαρά κάθε χρονιά να το βλέπουμε να μεγαλώνει και να εξαπλώνεται μέσα από τη δίψα του κοινού που το προσκαλεί πια στον τόπο του. Μας επιβεβαιώνει ότι υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που αγαπά τον νέο κινηματογράφο και αντιστέκεται στην κονσερβοποιημένη ψυχαγωγία της σειράς… και βέβαια μας κάνει να θέλουμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, ώστε να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης που δεχόμαστε», συμπληρώνει.

Φιλοδοξία των διοργανωτών -όπως σημειώνει ο Σίμος Κυπαρισσόπουλος- είναι κάποια στιγμή, στο κοντινό μέλλον, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το κοινό να γίνεται ο παραγωγός των ταινιών στην αρχή της ημέρας και σιγά-σιγά στην πορεία της γιορτής, που πάντα θέλουμε να κρατάει μία ημέρα, οι ρόλοι να επανέρχονται στη φυσική θέση τους. «Όραμά μας είναι να ενώσουμε με αυτή την κινηματογραφική γιορτή που φτιάχνουμε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού από όλο τον κόσμο δημιουργώντας μία πραγματικά ξεχωριστή ημέρα μέσα στο χρόνο» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Οι 15 ταινίες του 5ου «Micro μ Festival» που προκρίθηκαν και διαγωνίζονται ταυτόχρονα για την ψήφο του κοινού (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Πτολεμαΐδα, Βέροια, Ξάνθη, Κέρκυρα και Παρίσι) είναι οι εξής: «Dolls» του Εμμανουήλ Λεβεντέλη, «Escape Shadows (from Athens)» του Αντώνη Ροζάκη, «For Ever Young» του Σπύρου Χαραλάμπους, «Killing My Girl» του Τάσου Γιαπουτζή, «Pyramid» του Γαλαξία Σπανού, «The Bust» του Μιχάλη Δημητρίου, «The Gift of Magi» της Ισμήνης Δασκαρόλη, «XRATS» του Γεώργιου Ευαγγελόπουλου, «Αισθάνεσαι τυχερός;» του Ευάγγελου Βροχίδη, «Ανεπιθύμητος» του Φοίβου Κοντογιάννη, «Απαγωγή» του Αντώνη Σωτηρόπουλου, «Για Πάντα» του Νίκου Μανδαράκα, «Καθημερινή Εργάσιμη» των Βαγγέλη Καραμαρίγου και Ζαχαρία Μαυροειδή, «Πέντε Τρόποι Να Πεθάνεις» της Ντάινα Παπαδάκης και «Στ’ Αλήθεια» του Κωνσταντίνου Φραγκούλη.

Το 5ο «Micro μ Festival» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:30, στην Αθήνα στο «Χυτήριο» (Ιερά Οδός 44 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κεραμεικός), στη Θεσσαλονίκη στο «BLACK BOX» (Βασ. Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2), στη Ρόδο στη «Ρωγμή του Χρόνου» (Πλατεία Αρίωνος 4, Παλιά Πόλη), στα Χανιά στο «Studio OXO NOU» (Αγίας Κυριακής 29, Χαλέπα Χανίων), στην Κέρκυρα στο «Πολύτεχνο» (Σχολεμβούργου 39), στην Πτολεμαΐδα στο «Βόρειο Πεδίο» (Καπετάν Φούφα και Καλλιπόλεως), στη Βέροια στο «Κινηματοθέατρο Σταρ» (Μητροπόλεως 57), στο Ηράκλειο στο «Κινηματοθέατρο Βιτσέντζος Κορνάρος» (Μαλικούτη 18-20), στην Ξάνθη στο «Λαογραφικό Μουσείο ΦΕΞ» (Αντίκα 7) και στο Παρίσι στον χώρο «Volumes» (Compans 78).

Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ, προπώληση 6 ευρώ.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *