ροή ειδήσεων

Η ιστορία στο Καστελόριζο που έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη: Η μάνα που δεν αφήνει το νεκρό μωρό της (PHOTOS)



Μια (ακόμα) τραγωδία που δεν μπορεί να τη χωρέσει ο νους: είναι η στιγμή που... πρόσφυγες εντοπίζονται στη θαλάσσια περιοχή έξω από το Καστελόριζο. Μια μάνα αρνείται πως το έξι μηνών βρέφος της έχει πνιγεί. Δεν το αφήνει από την αγκαλιά της, σπαράζοντας για το θάνατό του.


Ξεριζώθηκαν για να βρουν μια καλύτερη ζωή. Ρίσκαραν να περάσουν το Αιγαίο με μια φουσκωτή βάρκα. Μια βάρκα που μεσοπέλαγα βυθίστηκε. Ένα ισραηλινό εκπαιδευτικό γιοτ τους εντοπίζει και τους περισυλλέγει. Δυστυχώς, δεν είναι όλοι ζωντανοί.

Ανάμεσα στους νεκρούς ένα βρέφος έξι μηνών. Η μητέρα του, το κρατά στην αγκαλιά της. Δεν μπορεί να πιστέψει πως το σπλάχνο της δεν ζει πια. Είναι ένα από τα πολύνεκρα ναυάγια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής (18.10.2015). Ανάμεσα στους νεκρούς δυο άνδρες, δυο παιδιά και μια έγκυος γυναίκα.



Το ισραηλινό γιοτ, που ανήκει σε σχολή ναυσιπλοΐας, είχε ξεκινήσει για εκπαιδευτικό ταξίδι από την πόλη Ασντοτ, όταν κοντά στα τουρκικά παράλια όταν οι επιβαίνοντες είδαν τους ναυαγούς. Ένας από τους επιβαίνοντες έχει καταγράψει σε video τη στιγμή που ένα μικρό αγόρι διασώζεται. Είναι σχεδόν 10 ετών, τον λένε Ιμπραίμ και είναι από τη Συρία. Μόλις το ανεβάζουν στο γιοτ, ξεσπά σε λυγμούς. Έχει χάσει τον αδερφό του και φοβάται. "Μην κλαις, θα σε σώσουμε" ακούγεται ένας άνδρας να λέει στο φοβισμένο αγόρι και μετά του ζητούν να τους δείξει που είναι ο αδερφός του.



Λίγο αργότερα, το πλήρωμα του γιοτ εντοπίζει και τους υπόλοιπους ναυαγούς. Γυναίκες, παιδιά και άνδρες, όλοι τους φορώντας σωσίβια, προσπαθούν να επιζήσουν. Τους σώζουν. Οι διασωθέντες ενημερώνουν τον πλήρωμα πως αγνοούνται δυο άνδρες και μια έγκυος γυναίκα. Και οι τρεις εντοπίστηκαν νεκροί αργότερα από το ελληνικό λιμενικό. Δυο παιδιά πέθαναν επίσης. Το γιοτ μετέφερε τους διασωθέντες πρόσφυγες στο Καστελόριζο. Εκεί, οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα, τον οποίο οι διασωθέντες υπέδειξαν ως τον διακινητή.

Πηγή: Newsit

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *