ροή ειδήσεων

Η ιστορία επιτυχίας του start up των Bubbleicious



Με δύο καταστήματα στη Ρόδο...

Όλα ξεκίνησαν κάποια στιγμή μέσα στο 2012, όταν οι σκέψεις άρχισαν να κρυσταλοποιούνται σε όραμα και η προσπάθεια σηματοδοτήθηκε τον Απρίλιο του 2013 με το πρώτο κατάστημα αυθεντικού bubble tea επί της Αιόλου 68 στο κέντρο της Αθήνας. H Άννα και ο Μιχάλης ονειρεύτηκαν να γνωρίσουν στην ελληνική αγορά το bubble tea, ένα ρόφημα υγιεινό και διασκεδαστικό, το άκρως αντίθετο του "βαρετού"!

Λένε ότι το πρώτο Bubble Tea εφευρέθηκε στη δεκαετία του '80 σε μια οικογένεια στην πόλη Taichung στην Ταϊβάν. Το Bubble Tea δεν πήρε το όνομά του λόγω των μπουρμπουλήθρων (bubbles) που περιέχει, αλλά λόγω του αφρού, ο οποίος δημιουργείται με την ανάμιξη του ποτού. Ο αρχηγός της οικογένειας Chang, αποφάσισε να προσφέρει ένα ποτό με βάση το τσάι, αλλά και με την προσθήκη της ταπιόκας στο εστιατόριο του. Σύντομα αυτό το κοκτέιλ τσαγιού, που στην αρχή σερβίρανε με γάλα, έγινε πολύ δημοφιλής σε όλο νησί Ταϊβάν. Στην δεκαετία του '80 κατέκτησε τις υπόλοιπες χώρες της Ασίας. Στη συνέχεια - στη δεκαετία του '90 - διέσχυσε τον Ατλαντικό ωκεανό και εδραιώθηκε στην Αμερική και στην Αυστραλία. Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, το Bubble Tea εμφανίστηκε στην Ευρώπη με πρώτο σταθμό στη Γερμανία, στο κέντρο του Βερολίνου το 2010. Πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη και έγινε δημοφιλές σε Παρίσι, Άμστερνταμ, Βιέννη, Βαρσοβία και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.

Αυτή την διαδρομή συνέχισαν τα Bubbleicious, φέρνοντας το Bubble Tea και στη χώρα μας, με στόχο να ενθουσιάσουν τον Έλληνα Καταναλωτή. Η αποδοχή του κόσμου ήταν άμεση, με πελάτες από κάθε γωνιά και συνοικία της Αττικής και μετά από ένα έτος έθεσαν άλλο ένα στόχο, αυτή τη φορά επιχειρηματικό: Να ενθουσιάσουν τον Έλληνα Επιχειρηματία, ο οποίος αναζητά μια ασφαλή και κερδοφόρα επένδυση, ταυτόχρονα με μια ευχάριστη απασχόληση. Έτσι ξεκίνησε το franchise με δυο καταστήματα σε Ρέθυμνο και Ρόδο. Πολύ γρήγορα, ετοιμάστηκε και το δεύτερο εταιρικό κατάστημα στο Περιστέρι, επί της Αιμιλίου Βεάκη 64. Το νέο κατάστημα άλλαξε την ίδια την υφή της Αιμιλίου Βεάκη, όπου τα νέα παιδιά 12 - 25 βρήκαν το στέκι τους, με ένα ρόφημα που ταιριάζει στους ρυθμούς της ζωής τους, με επιτραπέζια, με πάρτυ, αλλά και με μια σειρά από επιλεγμένα προϊόντα.

Σε συνέχεια της επιτυχίας των πρώτων δικαιοδόχων δόθηκε το master franchise στην Κύπρο, με το πρώτο κατάστημα να είναι σύντομα έτοιμο, και συμφωνήθηκαν νέες συνεργασίες για την Θεσσαλονίκη, δεύτερο κατάστημα στη Ρόδο, και πρόσφατα για την Γλυφάδα.

Το μυστικό της επιτυχίας των Bubbleicious ξεκινά από το κύριο προϊόν τους, το bubble tea, το οποίο αφενός υγιεινό και διασκεδαστικό, ξεδιψά, αποτελεί πλήρες γεύμα, ενθουσιάζει και αφετέρου προσφέρει υψηλό μεικτό περιθώριο στους επιχειρηματίες - δικαιοδόχους των Bubbleicious. Κυρίως, όμως, κάνει την διαφορά, μεταξύ δεκάδων coffee shops και προσελκύει άμεσα πελατεία, η οποία ενθουσιάζεται και παραμένει πιστή.

Όμως, πέρα από το Bubble Tea - το οποίο παρασκευάζεται από τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες, το ίδιο το concept είναι προσεκτικά μελετημένο, από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του μέχρι την γκάμα των προϊόντων, την οποία η Άννα και ο Μιχάλης, ανανεώνουν συνεχώς με νεωτεριστικά προϊόντα από cocktails τύπου μοριακής μέχρι το πρόσφατο Ice Cream Burger. Αξίζει να δοκιμάσετε μια από τις σοκολάτες - ζεστή ή κρύα - όπως τη Vanilla Dream, με λευκή σοκολάτα, βανίλια και λάιμ ή ένα Mohito με πράσινο μήλο και coconut jelly. Waffles, cupcakes, premium και grant coffee, ice cream... Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, τα Bubbleicious είναι το απόλυτο στέκι σας.

Στην Ελλάδα της κρίσης, τα Bubbleicious αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχει πάθος και δέσμευση, ανθίζει και η επιτυχία και πάντα υπάρχει μια ευκαιρία για successful start up!

franchise-business.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *