ροή ειδήσεων

Δύο διασωστικά σκάφη από τη Σουηδία, στη Σάμο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού [video]



Με δύο υπερσύγχρονα διασωστικά σκάφη από τη Σουηδική εθελοντική οργάνωση... SSRS (Swedish Sea Rescue Society - - Sjöräddningssällskapet) ενισχύθηκε η δύναμη του παραρτήματος της ΕΟΔ στη Σάμο και, κατ΄επέκταση, η επιχειρησιακή δύναμη του Λιμενικού Σώματος του νησιού, με στόχο να αποτραπεί η απώλεια ανθρώπινων ζωών στην περιοχή.

Τα δύο σκάφη έφτασαν στη Σάμο το μεσημέρι του Σαββάτου και πρόκειται να ενταχθούν άμεσα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Λιμενικού, προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και συγκεκριμένα σε όσες εμπλέκονται πλοιάρια με πρόσφυγες και μετανάστες. Πρόκειται για δύο δωδεκάμετρα σκάφη, τα οποία διαθέτουν όλο τον απαραίτητο διασωστικό εξοπλισμό και έχουν τη δυνατότητα να επιβιβάσουν 16 άτομα, ενώ είναι στελεχωμένα με έμπειρα και εκπαιδευμένα πληρώματα από τη Σουηδία, τα οποία βρίσκονται ήδη στη Σάμο. Παράλληλα, εθελοντές – διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου θα επιβαίνουν σ’ αυτά, καθώς η εμπειρία τους από τις δεκάδες επιχειρήσεις στις οποίες έχουν πάρει μέρος στην περιοχή είναι καταλυτική για την αποτελεσματική συνδρομή των σουηδικών σκαφών. Η SSRS θα παραμείνει στο νησί για τουλάχιστον έξι μήνες.

Η παρουσία των σουηδικών σκαφών στη Σάμο ήρθε ως επακόλουθο της συνεργασίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με τη SSRS και της επίσκεψης δύο στελεχών της τελευταίας στην Ελλάδα πριν τρεις εβδομάδες. Τις ημέρες που παρέμειναν στην Ελλάδα βρέθηκαν στη Σάμο και τη Λέσβο, όπου, μαζί με στελέχη της Κεντρικής Διοίκησης της ΕΟΔ και μέλη των παραρτημάτων, επισκέφθηκαν τις τοπικές αρχές και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την τραγική κατάσταση με τους χιλιάδες πρόσφυγες και τα ναυάγια στα οποία χάνονται άδικα δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Μετά από επίσημη αίτηση της ΕΟΔ στο Υπουργείο Ναυτιλίας για συνδρομή της SSRS και έγκριση για την ένταξή τους στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Λιμενικού Σώματος στη Σάμο, οι Σουηδοί διασώστες έφτασαν άμεσα στην Ελλάδα, έτοιμοι να βοηθήσουν στην κατάσταση με τους πρόσφυγες.

Το βίντεο είναι από τη Σαμιακή Τηλεόραση:




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *