ροή ειδήσεων

Πάνω από 100 διαφορετικές εθνικότητες πολεμούν στις τάξεις του ISIS


"Αντιστοιχούν "στο 40% των μελών της οργάνωσης", υπογράμμισε ο Γιούρι Τσάικα, στο συνέδριο του διεθνούς συνδέσμου εισαγγελέων...



Μαχητές 100 και πλέον διαφορετικών εθνικοτήτων πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), δήλωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας Γιούρι Τσάικα στο συνέδριο του διεθνούς συνδέσμου εισαγγελέων στην ρωσική πόλη Σότσι, καλώντας παράλληλα να υιοθετηθεί από την διεθνή κοινότητα η Γενική Σύμβαση για την Διεθνή Τρομοκρατία, που είχε προτείνει η Ινδία το 1996.



"Σήμερα μαχητές από 100 και πλέον χώρες έχουν ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος", και αντιστοιχούν "στο 40% των μελών της οργάνωσης", υπογράμμισε ο Τσάικα. Ο υπαρχηγός της ρωσικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφάλειας, Γιεβγκένι Σισόγιεφ ανέφερε πως περίπου 7.000 υπήκοοι της Ρωσίας και κρατών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) έχουν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ.

Ο Τσάικα τόνισε εξάλλου πως οι ρωσικές αρχές δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν διακόψει την λειτουργία 800 και πλέον ιστοτόπων που συνδέονταν με τρομοκρατική δραστηριότητα και έσβησαν 4.500 ιστοσελίδες με παράνομο περιεχόμενο. Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 650 υποθέσεις Ρώσων υπηκόων που φέρονται να έχουν ενταχθεί σε τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό ερευνώνται.

Ο Ρώσος εισαγγελέας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εγκρίνει τη Γενική Σύμβαση για τη Διεθνή Τρομοκρατία καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο για μια δεκαετία, λόγω των διαφωνιών για τον προσδιορισμό του τι συνιστά τρομοκρατία.

Η Σύμβαση, που προτάθηκε στην από την Ινδία το 1996, στοχεύει να ποινικοποιήσει όλες τις μορφές διεθνούς τρομοκρατίας και να εμποδίσει τους τρομοκράτες και τους υποστηρικτές τους να αποκτούν πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις, οπλισμό και ασφαλή καταφύγια.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *