ροή ειδήσεων

Δύο 12χρονες ήθελαν να αυτοκτονήσουν και τις έσωσε η ΕΛΑΣ


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», συνέβαλε...


στην αποτροπή άλλων τριών περιπτώσεων αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκαν μέσω Διαδικτύου από δύο 12χρονες και έναν 65χρονο.
Σε συνεργασία με τα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα, τα άτομα που εκδήλωσαν την πρόθεση, εντοπίστηκαν εγκαίρως και διασφαλίστηκε η σωματική τους ακεραιότητα.
Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της διαδικασίας «CYBER ALERT», ενημερώθηκε μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βραδινές ώρες της 15-11-2015, ότι άγνωστοι χρήστες ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν σε συνομιλίες που είχαν, μέσω μηνυμάτων, με έτερους χρήστες.
Άμεσα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν σε ενδελεχείς διαδικτυακές-αστυνομικές έρευνες, σε αλληλογραφία με την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και με τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, για την ανεύρεση των στοιχείων ταυτότητας και τόπου διαμονής των ατόμων, με αποτέλεσμα την ακριβή και άμεση ταυτοποίησή τους. Ακολούθως, τα στοιχεία των ψηφιακών ερευνών παρασχέθηκαν στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα.
Στο πλαίσιο των επισταμένων ερευνών, στις δύο πρώτες περιπτώσεις, που αφορούσαν δύο 12χρονες, εντοπίστηκε ο πατέρας τους και διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική τους ακεραιότητα.
Τέλος, ως προς την τρίτη περίπτωση, που αφορούσε 65χρονο μετά τον ακριβή εντοπισμό και ταυτοποίησή του, βρέθηκε από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και διασφαλίστηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.
Για όλες τις περιπτώσεις, το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *