ροή ειδήσεων

Η Ρόδος λέει ΟΧΙ στην Κλιματική Αλλαγή – Εκδήλωση στις 29 Νοεμβρίου



Στις 30 Νοεμβρίου 2015, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συναντηθούν στο Παρίσι...
για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις που θα οδηγήσουν σε μία διεθνή συμφωνία για το κλίμα. Με αυτό ως αφορμή, την προηγούμενη ημέρα, οι πολίτες όλου του κόσμου θα κατακλύσουμε τους δρόμους και τις πλατείες για να απαιτήσουμε από όλους τους πολιτικούς να δεσμευτούν για στροφή στην 100% καθαρή ενέργεια και για συντονισμένες ενέργειες ώστε επιτέλους να υπάρχουν απτά αποτελέσματα από αυτή τη διάσκεψη.

Έξι φορείς του νησιού μας διοργανώνουμε αυτή τη δράση ώστε να μπει και η Ρόδος στο χάρτη με τις περιοχές που λένε ΟΧΙ στην Κλιματική Αλλαγή. Οι πολίτες της Ρόδου απαιτούμε ενεργές πολιτικές για την αντιμετώπιση του Φαινομένου του Θερμοκηπίου που απειλεί τη ζωή στον πλανήτη. Ταυτόχρονα στέλνουμε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη δική μας κυβέρνηση ώστε να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί σε αυτή την προσπάθεια. Καλούμε λοιπόν τους πολίτες όλου του νησιού να συγκεντρωθούμε στο χώρο του Ακταίον την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 4 το απόγευμα για να διαδηλώσουμε ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή.

Θα προβληθούν ταινίες σχετικές με το θέμα, θα ακουστούν ομιλίες, θα υπάρχει ζωντανή μουσική, κεράσματα, πανό και ανακοινώσεις. Θα επιδοθεί ψήφισμα στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο. Ας είμαστε όλες και όλοι εκεί!

Οι διοργανωτές σύλλογοι:

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ρόδου, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Ρόδου, Δίκτυο Αλληλεγγύης ΠΡΟΣΦΕΡΩ, ΚΟΙΝΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΩΝ, ΑΝΤΙΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΡΟΔΙΑΚΑ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/11/15 17:55

    Η υποκρισία και ο στρουθοκαμηλισμός στο μεγαλείο τους!!!!! Κροκοδείλια δάκρυα για το περιβάλλον...... ακόμα δεν κάναμε τίποτα για την ανακύκλωση (άγνωστη λέξη στο Ελλαδιστάν) και για την μείωση της χρήσης πλαστικών κυρίως στα σούπερ μάρκετ που ο καθε "ευαίσθητος" πολιτης συναγωνίζεται τον άλλο στην κατανάλωση πλαστικών σακούλων .... καποια σούπερ μάρκετ καθιέρωσαν την πολλαπλή τσάντα για τα ψώνια με μπόνους καθώς και χάρτινες σακούλες για την μαναβική. Στα περισσότερα δεν βρίσκεις καν χάρτινες σακούλες, το ίδιο με τα πλαστικά μπουκάλια. Αντί να αγοράσουμε φίλτρα ενεργού άνθρακα για το φιλτράρισμα του νερού στο σπίτι, αγοράζουμε το "καλύτερο" εμφιαλωμένο νερό. Εκατομμύρια μπουκάλια καταλήγουν στην θάλασσα και στις χωματερές............. καφριλίκι στο μεγαλείο του. Για την καύση των σκουπιδιών μας έβαλε χέρι η ΕΕ και ευτυχώς γιατί αν περιμέναμε από τους ανικανότατους δημάρχους ........... ακόμα θα καίγαμε τα σκουπίδια. Είδατε τίποτα να γίνεται τα τελευταία 10 χρόνια??????? Καλά κάνουν και μας βαράνε οι εταίροι ...... ακόμα δεν κατορθώσαμε τα αυτονόητα, πόσο μάλλον την οικονομία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/11/15 17:58

    Το χειρότερο είναι ότι όταν έγινε γνωστό το σκάνδαλο με τις διοξίνες στα κοτόπουλα, ο τότε δήμαρχος (γιατρός στο επάγγελμα) έπνεε τα μέναια κατά των Βέλγων, αλλά αυτός έκαιγε τα σκουπίδια στις χωματερές (χειρότερες διοξίνες) και κανένα σχέδιο μακροπρόθεσμο εδώ και 30 χρόνια για την προστασία του περιβάλλοντος!!!!!!
    Ελληνάρες μου ..... πατριωτάρες μου, άντε να έρθει καμιά ξένη εταιρία να επενδύσει στην ανακύκλωση γιατί εμείς σκεπτόμαστε μόνο με το "κάτω" κεφάλι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *