ροή ειδήσεων

Η ΔΕΗ αναζητά 30.000 αγρότες-«φάντασμα»



ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ...

Σε περίπου 30.000 φθάνει ο αριθμός των αγροτών που δεν έχουν πιστοποιήσει μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ ότι είναι κατ' επάγγελμα αγρότες και ότι όντως δικαιούνται το μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο ρεύματος. Αν πρόκειται για «μαϊμού-αγρότες» ή όχι, η επιχείρηση θα το διαπιστώσει στους ελέγχους που έπονται, βάσει της απογραφής με τα ειδικά ερωτηματολόγια που διενήργησε, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το μητρώο με τους αγρότες και να περιορίσει τις απώλειες εσόδων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπογραφή του δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, διέψευσε χθες πληροφορίες ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν εκτιναχθεί στα 2,5 δισ. ευρώ, από 2 δισ. ευρώ το καλοκαίρι.

Είπε ότι οι οφειλές είναι λιγότερες και ότι τελευταία έχει μειωθεί ο αριθμός των οφειλετών από 2,5 εκατ. πελάτες σε περίπου 2,1 εκατ. Σύμφωνα με πληροφορίες σε ρύθμιση της οφειλής του 1,5 εκατ. ευρώ εντάχθηκε το κτίριο Atrina στο Μαρούσι, καταβάλλοντας την προκαταβολή και το υπόλοιπο σε δόσεις.

Δάνειο
Οσον αφορά στο δάνειο της ΕΤΕπ, ο κ. Παναγιωτάκης στην ομιλία του είπε ότι το συνολικό ποσό των δανείων που έχει λάβει η επιχείρηση από την Τράπεζα ανέρχεται σε 2,4 δισ. ευρώ. Το δάνειο που υπογράφηκε χθες, ύψους 110 εκατ. ευρώ αφορά τη συνέχεια προηγούμενης σύμβασης 80 εκατ. ευρώ από γραμμή χρηματοδότησης 190 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών σε 18 νησιά, περιλαμβανομένης της Ρόδου για μονάδα ισχύος 115 MW.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις που προωθεί η ΔΕΗ. ο κ. Παναγιωτάκης υπογράμμισε τις νέες θερμοηλεκτρικές και υδροηλεκτρικές μονάδες στο διασυνδεδεμένο σύστημα, στην ανάπτυξη της σύνδεσης συγκεκριμένων νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα, στην προσθήκη νέας ισχύος και την αναβάθμιση των υποδομών στα αυτόνομα νησιά.

imerisia

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *