ροή ειδήσεων

Σφαγή στις τράπεζες: Θα απολυθεί το 50% των υπαλλήλων


Οι τράπεζες μπορεί να καταργήσουν τις μισές θέσεις εργασίας και τα μισά παραρτήματά τους παγκόσμια την επόμενη...




δεκαετία στη μάχη τους να διατηρήσουν το λόγο ύπαρξής τους και να αποφέρουν κέρδη, εν όψει των τεράστιων τεχνολογικών αλλαγών, είπε ο πρώην διευθυντής της βρετανικής τράπεζας Barclays...

Ο Άντονυ Τζένκινς, ο οποίος αντικαταστάθηκε ως διευθυντής το καλοκαίρι, είπε σε ομιλία του στο Λονδίνο, "Ο αριθμός των παραρτημάτων και ατόμων που εργάζονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα μπορεί να μειωθεί ακόμα και κατά 50% τα επόμενα δέκα χρόνια, και ακόμα και σε λιγότερο σκληρό σενάριο, προβλέπω ότι θα μειωθούν κατά 20% τουλάχιστον."

Για την Barclays, αυτό σημαίνει ότι 26.000-66.000 θέσεις εργασίας θα εξαλειφθούν παγκόσμια, και 280-700 παραρτήματα στη Βρετανία θα κλείσουν.

Ο ίδιος είχε κλείσει πολλά παραρτήματα και ήταν στο μέση ενός σχεδίου να απολύσει 19.000 άτομα όταν απολύθηκε ο ίδιος τον Ιούλιο.

Στην ομιλία του, που είχε τίτλο "Πλησιάζοντας στο σημείο Uber στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες," είπε ότι η τεχνολογία είναι "μια μη-ανασχέσιμη δύναμη" που θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση πελατών, τη διαχείρηση κινδύνου και την απόδοση και θα επιτρέψει σε νέες τράπεζες να γίνουν γνωστές στα νοικοκυριά.

Το ύψος των κεφαλαίων που προσφέρονται σε νέες επιχειρήσεις και εταιρείες τεχνολογίας χρηματοπιστωτικών προγραμμάτων σημαίνει ότι ο κλάδος δεν απέχει πολύ από το να δημιουργήσει "πραγματική διαταραχή", σημείωσε. Οι παραδοσιακές τράπεζες θα δυσκολευτούν να εφαρμόσουν τεχνολογία με την ίδια ταχύτητα που το κάνουν αναδυόμενες εταιρείες, και αυτό θα τραβήξει προς τα κάτω τα οικονομικά αποτελέσματα, είπε.

"Τα εμπόδια για να μπεί κανείς στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες είναι αρκετά μεγάλα, οπότε αυτό θα επιτρέψει στις υφιστάμενες εταιρείες να αντέξουν περισσότερο παρά αν ήταν σε πολλούς άλλους κλάδους της βιομηχανίας," εξήγησε. "Ο κίνδυνος είναι ότι οι υφιστάμενες εταιρείες θα ωθηθούν σε ρόλο δημόσιων υπηρεσιών με μεγάλα κεφάλαια, όπως έχουμε δει σε άλλους βιομηχανικούς κλάδους σαν τις τηλεπικοινωνίες. Τελικά, αυτό θα αποβεί αφόρητο για τους μετόχους, οπότε μπορεί να δούμε ενοποιήσεις και συγχωνεύσεις," πράγμα το οποίο θα συμβεί μάλλον προς το τέλος της επόμενης δεκαετίας, πρόσθεσε.

Οι τράπεζες, είπε, μπορούν να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν επίσης και την πρόκληση του να προσελκύσουν και να κρατήσουν το καλύτερο τεχνικό προσωπικό που υπάρχει, άτομα που θα προτιμούσαν να εργάζονται στο Σίλικον Βάλλεϋ (το κέντρο τεχνολογικής καινοτομίας στην Καλιφόρνια) ή σε άλλες βιομηχανίες.

"Αν οι τράπεζες θέλουν πραγματικά να ανταγωνιστούν για ταλαντούχα άτομα με επιτυχία, θα πρέπει να μετατραπούν σε ενδιαφέροντες χώρους εργασίας. Δεν θα μπορούν να αφορούν μόνο τα χρήματα, γιατί, για να πούμε την αλήθεια, τα χρήματα δεν πρόκειται να είναι εκεί όπως ήταν πριν το 2008," τόνισε ο Τζένκινς.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *