ροή ειδήσεων

Ρόδος: Αποζημίωση σε υποψήφια νύφη ... για γάμο που δεν έγινε ποτέ!



142.900 ευρώ εντέλλεται να καταβάλει σε μια Ροδίτισσα,... πρώην μνηστή του, ομογενής από τις ΗΠΑ, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, που δέχτηκε ότι έγινε πλουσιότερος από την περιουσία της, ενόψει επικείμενου γάμου τους, που όμως δεν έγινε.

Το ιστορικό της υπόθεσης σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, έχει ως εξής:

Οι διάδικοι γνωρίστηκαν περί τα τέλη του έτους 2004 και τις αρχές του έτους 2005. Ο εναγόμενος είχε πρόσφατα επιστρέψει από την Αμερική όπου διαβιούσε μέχρι τότε, μετά το διαζύγιο με τη σύζυγό του, η οποία και παρέμεινε εκεί με τα τέκνα τους, ενώ η ενάγουσα είχε επίσης πρόσφατα διαζευχθεί και είχε τρία ανήλικα τέκνα.

Οι διάδικοι σύντομα συνήψαν ερωτική σχέση. Η σχέση τους εξελίχθηκε, με αποτέλεσμα περί τις αρχές του 2006 να αποφασίσουν να τελέσουν μεταξύ τους γάμο, με τη σιωπηρά συμφωνηθείσα αναβλητική αίρεση ότι ο εναγόμενος θα αποκαθίστατο επαγγελματικά και ταυτόχρονα θα ολοκληρωνόταν η κατασκευή της νέας οικογενειακής τους κατοικίας.

Η ενάγουσα, καλοπροαίρετα και δεδομένου ότι έχει την σχετική οικονομική άνεση, καθώς εργάζεται σε επικερδή οικογενειακή επιχείρηση, κατέβαλε ορισμένα χρηματικά ποσά στον εναγόμενο, ενόψει του μελλοντικού τους γάμου, ως δώρα, αλλά και προκειμένου εκείνος να μπορέσει να αποκτήσει επαγγελματική αυτοτέλεια, σύμφωνα με τις επιδιώξεις του, αλλά και να κατασκευάσει την οικογενειακή τους κατοικία.

Προέκυψε ότι ο ενάγων είχε πρόσφατα επιστρέψει στη Ρόδο από την Αμερική, ευρισκόμενος σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Η ενάγουσα του κατέβαλε συνολικά 142.900 ευρώ. Ωστόσο, δεδομένου ότι καμία από τις επιχειρήσεις του εναγομένου δεν κερδοφορούσε, η ενάγουσα, παροτρυνόμενη και από την οικογένειά της, η οποία παρακολουθούσε από κοντά τον δεσμό των διαδίκων, αρχές του Οκτωβρίου του 2010, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο τελευταίος δεν διαχειριζόταν ορθά τα χρήματα που η ίδια του έδινε, υποψιαζόμενη επιπλέον ότι τα έπαιζε στο καζίνο και αποφάσισε να διακόψει τη σχέση τους, υπαναχωρώντας από την μνηστεία, προς το σκοπό δε τούτο κάλεσε τον ίδιο και την οικογένειά του και τους ανακοίνωσε την ως άνω απόφασή της.

Ταυτόχρονα δήλωσε ότι επιθυμεί να της επιστραφούν τα χρηματικά ποσά που είχε καταβάλει στον εναγόμενο ενόψει της μνηστείας τους και τα οποία προσδιόρισε στο συνολικό ύψος των 162.900 ευρώ.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο εναγόμενος κατέστη πλουσιότερος από την περιουσία της ενάγουσας για αιτία η οποία δεν επακολούθησε και ως εκ τούτου οφείλει να της τα επιστρέψει.

Εκανε μερικώς δεκτή την αγωγή της και τον διατάσσει να καταβάλει στην πρώην μνηστή του το ποσό των 142.900 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής. Του επέβαλε εξάλλου και τα δικαστικά της έξοδα που ορίζει στο ποσό των 4.500 ευρώ.

dimokratiki
madata


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/11/15 22:41

    ποινικοποιηθηκε και η χυλοπιτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/11/15 23:06

      Αφαντενός γαμπρός με μερσέντες;;;;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *