ροή ειδήσεων

ΝΔ: Όλοι κατά Βαγγέλη κι ο καθένας για πάρτη του



Σε συνθήκες περιορισμένου δημόσιου ενδιαφέροντος συνεχίζεται η ανηφορική προσπάθεια της ΝΔ προς αναζήτηση νέας ηγεσίας...

Και αυτό τη στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως αναγνωρίζουν τα ίδια τα στελέχη της, απέφυγε να αναζητήσει τα αίτια διαδοχικών εκλογικών υποχωρήσεων, εξαιτίας των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταστεί κυρίαρχος στον πολιτικό χάρτη.

Μοιραία, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στη σφαίρα του διαδικτύου, όπου έχει μεταφερθεί μεγάλο μέρος της εκλογικής αναμέτρησης και στα αιχμηρά σχόλια που ανταλλάσουν οι υποψήφιοι, κλιμακώνοντας τον εσωτερικό ανταγωνισμό, δύο εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες κάλπες.

Ποιον θεωρούν «επιλογή ήττας»

Η εικόνα δεν κολακεύει τη ΝΔ, όπως ομολογούν και ορισμένοι από τους υποψηφίους, την στιγμή που στελέχη τους αναγνωρίζουν ότι, παρά τους δημόσιους όρκους πίστης στην ενότητα της παράταξης την επομένη μέρα είναι πιθανόν να ανακύψουν δυσκολίες συνύπαρξης και βαθειά πολιτικά και ψυχολογικά ρήγματα, τα οποία αφήνει οπίσω της η μακρόσυρτη προεκλογική περίοδος.

Σε αντίθεση με τους κλασσικούς Σωματοφύλακες της Λογοτεχνίας, οι υποψήφιοι της ΝΔ, δίνουν καθένας την ατομική του μάχη και όλοι μαζί, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό στρέφονται εναντίον του «υπηρεσιακού» Προέδρου Β. Μεϊμαράκη, τον οποίον ειδικά οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας δεν διστάζουν να χαρακτηρίζουν «επιλογή ήττας», αμφισβητώντας ευθέως τη δυνατότητά του να εγγυηθεί την παραταξιακή προοπτική.

«Ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ»!

Σαν να μην έφθανε το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις, προστέθηκε τελευταία και μια εισαγόμενη κρίση. Συγκεκριμένα οι κ.κ Τζιτιζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης, καταγγέλλουν πως το Μαξίμου, είτε με δημόσιες παρεμβάσεις και δημοσιεύματα στον φιλοκυβερνητικό τύπο, είτε και με δημοσκοπήσεις την αξιοπιστία των οποίων σχετικοποιεί η απουσία ακριβώς προσδιορισμένου εκλογικού σώματος, αποκαλύπτει- όπως άλλωστε έπραξε ευθέως ο Α. Τσίπρας στη Βουλή- την προτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη.

«Η υποψηφιότητά μου ενοχλεί διαφόρους εντός και εκτός της παράταξης. Εντός παράταξης τους λίγους και βολεμένους και εκτός παράταξης φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει κάνει και επιλογή προσώπου», δηλώνει ενοχλημένος ο κ. Τζιτζικώστας.

Σε ανάλογες κλίμακες και ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται περισσότερο εκείνον που υβρίζει νυχθημερόν. Να μη διανοηθεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ να παρεμβαίνει στις εσωτερικές μας διαδικασίες. Εμείς θα αποφασίσουμε ποιον αρχηγό θα βγάλουμε και όχι ο κ. Τσίπρας».

Ο κ. Μεϊμαράκης, από την πλευρά του, κινείται σε θεσμικούς τόνους, ενώ συνεργάτες του, όσο κι αν αναφέρονται σε προβοκατόρικες κινήσεις, αναγνωρίζουν αφετέρου, πως είναι λογικό, για λόγους θεσμικής ευστάθειας, ο νυν πρόεδρος να θεωρείται η καλύτερη επιλογή, εξαιτίας του ειδικού πολιτικού του βάρους.

Όχι σε δεύτερο Γύρο

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ΝΔ είναι υποχρεωμένη, την ώρα που έχει βυθιστεί στην εσωστρέφεια, να συνυπολογίσει την πιθανότητα κυβερνητικής κρίσης, υπό το βάρος της αδυναμίας εκτέλεσης των όρων του νέου Προγράμματος.

Δεν είναι τυχαίο, ότι τούτου δοθέντος, στο παρασκήνιο διεξάγεται ήδη σχετική συζήτηση, προκειμένου, αν η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων είναι καταφανής, να αποφευχθούν οι επαναληπτικές κάλπες και να ανακηρυχθεί νικητής από τον πρώτο γύρο, ώστε να αποφευχθούν περιττοί διχασμοί.

Είναι εξάλλου σαφές, ότι η επίμονη άρνηση του κ. Μεϊμαράκη να συναινέσει σε κοινή τηλεμαχία και την διοργάνωση πανελλαδικών κομματικών συνδιασκέψεων, αποτρέπει τη δημιουργία συνθηκών πολιτικού προβληματισμού που θα κινητοποιούσαν την κομματική βάση και θα υπερέβαιναν τα περίκλειστα για την ώρα εσωκομματικά τείχη.

Άδωνις προς Τζιτζικώστα: Οι αρχηγοί δε φοβούνται

Παρόλα αυτά, ο κ. Γεωργιάδης έριξε το γάντι στον κ. Τζιτζικώστα τον οποίον κάλεσε σε τηλεμαχία των «τριών». Σε δήλωσή του με την οποία «σφάζει με το βαμβάκι» τον σημερινό Πρόεδρο («Είναι μιας άλλης γενιάς που είχε συνηθίσει να μην συνομιλούμε πολύ στη ΝΔ και τον σοκάρει η ιδέα να συνομιλήσουμε και μάλιστα on camera, έχει μια λογική να το λέει»…) σημειώνει ακόμα αιχμηρότερα για τον Περιφερειάρχη : «εάν κάνει πολιτική διαχείριση δεύτερης θέσης βλέποντας τις δημοσκοπήσεις και εάν αυτή είναι η λογική του, δεν του αξίζει να είναι αρχηγός γιατί ο αρχηγός πρέπει να είναι γενναίος».

Στο μεταξύ, οι υποψήφιοι, συνεχίζουν την αέναη περιπλάνησή τους, ανά την Επικράτεια. Από την Κρήτη όπου βρίσκεται, σημειώθηκε η αυτοκριτική δήλωση Μητσοτάκη όταν αναφερθείς στο «κούρεμα» των δανείων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ύψους 200 εκ. ευρώ από την ΑΤΕ είπε «Οφείλουμε ένα μεγάλο συγγνώμη στον ελληνικό λαό για μια ανεύθυνη πρακτική του παρελθόντος. Ως πρόεδρος της Ν.Δ. θα εισηγηθώ αλλαγή στο καταστατικό προκειμένου να απαγορευθεί ο δανεισμός της Ν.Δ. και θα επιδιώξω ιδιωτική χρηματοδότηση με διαφάνεια, όπως ορίζει ο νόμος, με λογοδοσία στα μέλη της Ν.Δ. και τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε από τις Σέρρες δέσμη θεσμικών προτάσεων (κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, σταθερό εκλογικό σύστημα με κατάτμηση μεγάλων περιφερειών κ.άλ), ενώ από την Ήπειρο, όπου περιοδεύει ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε την ανάγκη μαζικής συμμετοχής, προκειμένου να έχει αυξημένη πολιτική και κομματική νομιμοποίηση ο επόμενος αρχηγός.

Aξίζει να αναφέρουμε, πως στη βουλή εξάλλου εκδηλώνονται κινήσεις, μία από τις οποίες, με επικεφαλής τον Μάκη Βορίδη και ομάδα 25 βουλευτών, ζητεί να εμφανιστούν οι υποψήφιοι ενώπιον της Κ.Ο.


Πηγή: reporter.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *