ροή ειδήσεων

Ρύπανση ποταμού Λουτάνη


Το πρόβλημα της ρύπανσης των υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων στη Ρόδο φαίνεται...
να είναι διαχρονικό και άλυτο μέχρι σήμερα. Ένα πρόβλημα που πάει να τινάξει στον αέρα τον μόνο προσοδοφόρο κλάδο της οικονομίας του νησιού τον «τουρισμό».

Το θράσος των ασυνείδητων συμπολιτών μας υπερβαίνει κάθε όριο λογικής αφού δεν διστάζουν να ρυπαίνουν ακόμη σημεία ορατά από τον κεντρικό δρόμο όπως στις όχθες ποταμών.



Εχθές εντοπίσαμε στην όχθη του ποταμού « Λουτάνη» μαύρες σακούλες που περιείχαν εκτός από μπουκάλια μπύρας και νερού, πλαστικά με λάδια καμένα, από κουζίνα κάποιου εστιατορίου ή Σνακ-μπαρ της περιοχής των Κολυμπίων ακόμη και τις πινακίδες με τιμές για σουβλάκι, γύρο κ.λ.π. Παρόλο που στην ευρύτερη περιοχή των Κολυμπίων υπάρχουν αρκετοί κάδοι σκουπιδιών του Δήμου και εκεί που θα μπορούσαν να εναποθέσουν τις σακούλες τους.

Πρόκειται πράγματι για κακοήθεια και θα πρέπει ο εν λόγω ασυνείδητος πολίτης επιτέλους να εντοπισθεί και να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Αυτές οι απαράδεκτες πράξεις ορισμένων μόνο ζημιά κάνουν τόσο στα φυσικά οικοσυστήματα όσο και στη φήμη της Ρόδου. Πλήττονται επίσης εμμέσως και τα ίδια τα συμφέροντα των επαγγελματιών. Ο Σύλλογος των εστιατόρων αλλά και άλλες επαγγελματικές ενώσεις θα μπορούσαν να ενημερώσουν τα μέλη του να σέβονται το περιβάλλον και ότι οι φυσικοί τόποι δεν είναι χωματερές.



Σημειωτέον ότι ο «Λουτάνης» ποταμός είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς υγρότοπους της Ρόδου αφού διατηρεί νερό σχεδόν όλο τον χρόνο. Η δε χλωρίδα και πανίδα που φιλοξενεί στις όχθες του και μέσα στα νερά του είναι εξαιρετικά πλούσια.

Για τέτοιους σημαντικούς υγρότοπους αλλά και για τους υπόλοιπους που έχει η Ρόδος ο Σύλλογος επιμένει ότι η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να πάρουν μέτρα προφύλαξης και προστασίας των. Η δε αξιοποίηση τους θα είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα για την ανταγωνιστικότητα του Ροδιακού τουρισμού.

Ειδικά για τον συγκεκριμένο ποταμό προτείνουμε στα σημεία που υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε αυτοκίνητα κοντά στην όχθη του να μπούμε προστατευτικές μπάρες όπως αυτές που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, έτσι ώστε να είναι αδύνατη η εναπόθεση μπαζών και σκουπιδιών. Επί πλέον παρακαλούμε την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ρόδου να στείλει ένα αυτοκίνητο να πάρει τα σκουπίδια.

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου
Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος
Μιχάλης Κουλούμπρης

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/11/15 18:24

    ........ "Επί πλέον παρακαλούμε την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ρόδου να στείλει ένα αυτοκίνητο να πάρει τα σκουπίδια. -" ..... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ για αστείο το λες μάλλον ..... επί 8 χρόνια ακόμα κάτι σκουπίδια κείτονται στην κατηφόρα στροφή Αρχάγγελος -Μαλώνα αν και το έχω αναρτήσει 3 φορες, τίποτα δεν κάνανε ακόμα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *