ροή ειδήσεων

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ (Δια Χειρός Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ)


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ - Προσκυνημένοι εθνοπροδότες μέχρι το μεδούλι!!!...

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα χρεωθεί τις πρώτες μαζικές δημοπρασίες ακινήτων πρώτης κατοικίας και μάλιστα όχι από τις συστημικές τράπεζες, αλλά από ξένα distress funds που θα αγοράσουν τα πακέτα κόκκινων στεγαστικών δανείων στο 20% της αξίας τους και θα τα βγάλουν στο «σφυρί» διπλασιάζοντας τα έσοδά τους.

Από εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ... δεσμευόταν επί των ημερών του δεν θα περάσει «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», η δεύτερη κυβέρνηση της Αριστεράς είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως για τη διενέργεια πλειστηριασμών σε πάνω από 150.000 ακίνητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας περνά τις πιο σκληρές πολιτικές εις βάρος των οικονομικά ασθενέστερων, τις οποίες δεν θα τολμούσε να διανοηθεί ούτε η «νεοφιλελεύθερη» κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Για αυτό το λόγο άλλωστε ο σημερινός πρωθυπουργός λαμβάνει τα εύσημα από τον «εξωτερικό παράγοντα».

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, χαρακτήρισε την κυβέρνηση Τσίπρα ως την πιο συνεργάσιμη της τελευταίας πενταετίας, η καγκελάριος Μέρκελ χασκογελά με τον Ελληνα πρωθυπουργό σαν να είναι δύο παλιοί καλοί φίλοι.

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα φαίνεται να καταλήγει στο δυσμενέστερο σενάριο για χιλιάδες δανειολήπτες.

Η ομπρέλα προστασίας από τους πλειστηριασμούς απομακρύνεται για το 70% των ιδιοκτητών με κόκκινα δάνεια, τα οποία θα μεταπωληθούν σε «επενδυτές-γεράκια», οι οποίοι θα ξεκινήσουν μαζικούς πλειστηριασμούς.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς συμπλέει με τη «διεθνή των τραπεζιτών» για να χρησιμοποιήσουμε μια έκφραση του «υπαρκτού σοσιαλισμού».

Ομως, ο Τσίπρας για άλλα δεσμευόταν.

Τον Σεπτέμβριο καλούσε τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να «σώσει τα σπίτια του», ενώ στην περιβόητη ΔΕΘ υποσχόταν τα πάντα.




Χωρίς προστασία τρία στα τέσσερα «κόκκινα» δάνεια

Με στόχο να υπάρξει η έκθεση τεχνικής συμφωνίας (Stuff level Agreement) με υπογραφή των μελών του «κουαρτέτου» μέχρι και αύριο Κυριακή, η οποία θα περιέχει και τα όρια για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, συνεχίζονται και σήμερα οι συναντήσεις των μελών του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές.

Το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων του Οκτωβρίου είναι από τα εκ των ων ουκ άνευ για να προχωρήσει η διαπραγμάτευση και στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων που θα σημάνει ουσιαστικά και την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Η πρώτη αξιολόγηση μαζί με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα ανοίξει και το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής διαπιστώθηκε ότι το μόνο πραγματικά ανοιχτό θέμα είναι αυτό της αλλαγής των κριτηρίων υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη αφού στα υπόλοιπα θέματα όλοι εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι είναι ένα βήμα πριν από τη λύση.

Το πρόβλημα με την αλλαγή στο νόμο Κατσέλη είναι ότι ακόμη με τη νέα, συμβιβαστική πρόταση της Ελληνικής πλευράς (κάλυψη περιουσίας αντικειμενικής αξίας 180.000 ευρώ) καλύπτεται το 55% των κόκκινων δανειοληπτών.

Το ποσοστό αυτό θεωρείται μεγάλο αφού ένα σημαντικό μέρος των κόκκινων δανείων θα βρίσκεται σε εκκρεμότητα μέχρι να εκδοθούν οι τελικές δικαστικές αποφάσεις καθυστερώντας την εκκαθάριση του «χαρτοφυλακίου» των κόκκινων δανείων που φτάνει τα 107 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 45% των συνολικών χορηγήσεων.

Τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας στενεύουν ασφυκτικά, με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχινά, να εξηγεί πως το αυριανό Euroworking Group «θα πρέπει να επικυρώσει την εκταμίευση αυστηρά πριν από την επόμενη εβδομάδα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, επαναλαμβάνει από την Πέμπτη πως μέχρι σήμερα θα έχει κλείσει το deal όχι μόνο για τους πλειστηριασμούς, αλλά για όλα τα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης.

Κάτι που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ, αλλά και των 10 δισ. ευρώ που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Κατά τα λεγόμενά του, μάλιστα, η απαραίτητη νομοθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης μπορεί να γίνει σε επόμενο χρόνο.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *