ροή ειδήσεων

ΕΡΕΥΝΑ: Κατέστρεψαν μια ολόκληρη γενιά [πίνακας]



Έρευνα σοκ προβλέπει ότι η Ελλάδα το 2034 θα γυρίσει στο…2009...
Καθόλου ενθαρρυντικά δεν φαντάζουν τα δεδομένα που παρουσιάζει η έκθεση για το 2015 της εταιρείας Prognos AG, για θέματα που άπτονται των εξελίξεων σε διάφορες πτυχές της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας.
Σύμφωνα λοιπόν με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Prognos AG Μίκαελ Μπέμερ, «από το 2008 ως σήμερα η αναλογία του χρέους ως προς το ΑΕΠ της χώρας διπλασιάστηκε και έφτασε το 200%. Μέχρι το 2022 θα αγγίξει το 245%». Χωρίς ένα αληθινό κούρεμα χρέους η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της» και επιπλέον προσθέτει :«Από το 2008 η χώρα έχει απολέσει το 1/3 της οικονομικής της ισχύος, σήμερα 1 στους 4 νέους είναι δηλωμένος άνεργος», αναφέρει.



Σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που κάθε τόσο προβλέπει αισθητή βελτίωση της κατάστασης, στην έκθεση προβλέπεται ότι μόνο μετά τη δεκαετία του 2020 θα μπορέσει η Ελλάδα να αυξήσει το ΑΕΠ της πάνω από το 2% και να πορευτεί σε έναν σίγουρο δρόμο ανάπτυξης, ενώμόλις το 2034 θα επιστρέψει στο επίπεδο προ της κρίσης. Μέχρις ότου το ποσοστό ανεργίας κατέβει στο 10%, που είναι και αυτό υψηλό, θα περάσουν 25 ολόκληρα χρόνια. Ο Μπέμερ παραδέχεται βέβαια ότι ειδικά για την Ελλάδα τα προγνωστικά ενέχουν μεγάλο ποσοστό αβεβαιότητας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *