ροή ειδήσεων

Ρόδος: Συμβάσεις για φτηνούς εργαζόμενους υπογράφουν εργοδοτικές ηγεσίες σωματείων (ΦΩΤΟ)



Φτηνούς εργαζόμενους για όλο τον χειμώνα εξασφάλισε στο ξενοδοχείο... «Ρόδος Παλλάς» η ηγεσία του Σωματείου Ξενοδοχουπάλληλων Ρόδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψε η ηγεσία τουΣωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων Ρόδου με το ξενοδοχείο «Ρόδος Παλλάς», στις 15 Οκτώβρη, ο κατώτερος μισθός για τους νέους εργαζόμενους θα είναι επί τρία χρόνια 586 ευρώ μικτά και 8% «οικειοθελή παροχή» από τον εργοδότη.

Μάλιστα η ηγεσία του Σωματείου Ξενοδοχουπαλλήλων «δεν μπήκε καν στον κόπο να κουβεντιάσουν το ζήτημα στο Διοικητικό Συμβούλιο», όπως επισημαίνει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, η οποία καταγγέλλει ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι εργοδότης πολλών μελών του ΔΣ. Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ακόμα ότι «δεν μπήκαν καν στον κόπο να κουβεντιάσουν το ζήτημα στο Διοικητικό Συμβούλιο». Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκλεγμένοι του ΠΑΜΕ έμαθαν για τη σύμβαση από την ιστοσελίδα του υπουργείου εργασίας.

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «"αντίστοιχη ευεργεσία", απολαμβάνουν από την 1η Οκτώβρη και οι εργαζόμενοι στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, αφού με την υπογραφή της ηγεσίας του Σωματείου τους, οι μισθοί τους μειώνονται 20%.»

Όπως υπογραμμίζει η Γραμματεία Ρόδου, «τα ίδια τα έργα και οι ημέρες των εργατοπατέρων της περιοχής μας, μιλούν για λογαριασμό τους. Ενώ η συγκυβέρνηση έχει αφοσιωθεί στο να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες, το μακρύ τους χέρι στο εργατικό κίνημα προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες του». Υπογραμμίζει ακόμα ότι «η καλύτερη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη, πυκνώνοντας την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μπροστά στο Πανεπιστήμιο στις 11 το πρωί».




902.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *