ροή ειδήσεων

Η Σουηδία σκοπεύει να γίνει η πρώτη χώρα χωρίς κατανάλωση ορυκτών καυσίμων



Η σουηδική κυβέρνηση θα επενδύσει 4,4 δισεκατομμύρια κορόνες (468 εκατομμύρια ευρώ) του προϋπολογισμού του 2016, σε μια προσπάθεια να...


γίνει η πρώτη χώρα του κόσμου ελεύθερη από ορυκτά καύσιμα ως το 2050.
Η Σουηδία θα ενισχύσει τις επενδύσεις σε καθαρές, «πράσινες» τεχνολογίες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.
Το σκανδιναβικό κράτος σκοπεύει να γίνει η πρώτη χώρα στον πλανήτη που θα απεξαρτηθεί πλήρως από τα ορυκτά καύσιμα έως το 2050, μέσω μεγάλων επενδύσεων σε ηλιακή και αιολική ενέργεια, ευφυή δίκτυα μεταφοράς ενέργειας και καθαρές μεταφορές.
Πέρυσι τα δύο τρίτα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Σουηδίας προήλθε από καθαρές πηγές ενέργειας και πηγές με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, και η χώρα στοχεύει να βελτιώσει την κατάσταση, με σχέδια αύξησης των επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά κατά οκτώ φορές σε 390 εκατομμύρια κορόνες το χρόνο, μεταξύ 2017 και 2019.
Αυτή η αύξηση του προϋπολογισμού θα χρηματοδοτηθεί μέσω βαρύτερης φορολογίας στη βενζίνη και το ντίζελ, καθώς και μέσω του κλεισίματος αεροδρομίων και πυρηνικών εγκαταστάσεων, αλλά και την πώληση ανθρακωρυχείων.
Η προώθηση πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος και πράσινη ενέργεια αποτελεί πλέον τον κανόνα στη Σκανδιναβία, με τις γειτονικές χώρες, όπως τη Δανία, να λαμβάνουν επίσης παρόμοιες πρωτοβουλίες.
Η Σουηδία ελπίζει επίσης να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες, λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που θα λάβει χώρα στο Παρίσι τον Δεκέμβριο.
«Τα παιδιά μας πρέπει να μεγαλώσουν σε ένα μη-τοξικό περιβάλλον. Η απομάκρυνση των επικίνδυνων ουσιών και η αρχή ότι όσοι ρυπαίνουν θα πληρώνουν σοβαρό τίμημα αποτελούν τη βάση της πολιτικής μας», δήλωσε στο σουηδικό κοινοβούλιο ο σοσιαλδημοκράτης Πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *