ροή ειδήσεων

Κατάντια δίχως πάτο: Μας ξεφτίλισε και... κάποιο Λουξεμβούργο!


Με την Ελλάδα να αποδεικνύει και πάλι ότι χρειάζεται πολλά περισσότερα από μία αλλαγή ...

...προπονητή, ηττήθηκε από το Λουξεμβούργο (1-0) ως συνέχεια της πορείας στα προκριματικά στο ντεμπούτο του Σκίμπε.


Το ματς

Αρκετά πιο ορεξάτη, πιο γρήγορη και πιο δημιουργική εμφανίστηκε η Εθνική Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο του Μίκαελ Σκίμπε ως προπονητής της ομάδας, στοιχεία που φυσικά εμφανίστηκαν και με μεγαλύτερη ευκολία λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου.

Από πολύ νωρίς στο ματς, οι παίκτες του Γερμανού εκλέκτορα θέλησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και μάλιστα να σκοράρουν, αφού η νίκη ήταν σημαντική ώστε να κερδηθούν βαθμοί στην παγκόσμια κατάταξη της UEFA.

Ο κύριος όγκος των επιθέσεων γινόταν από τα αριστερά με τον Χοσέ Χολέμπας που χρησιμοποιήθηκε στο αριστερό «φτερό» της μεσοεπιθετικής γραμμής του 4-3-3 ενώ εκφραστής των τελικών προσπαθειών ήταν ο Κώστας Μήτρογλου.

Μόλις στο 3’ η συνεργασία των δύο, έφερε την μπάλα στον Μήτρογλου, αλλά το πλασέ του επιθετικού της Μπενφίκα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ζούμπαρ, ενώ ο ίδιος παίκτης μετά από νέα σέντρα του Χολέμπας στο 19’ έστειλε με το κεφάλι την μπάλα άουτ.

Παρ’ όλα αυτά, ο «Μητρογκόλ» έχασε ακόμα μια ευκαιρία στο 32’, όταν ο Ζούμπαρ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του υψηλόσωμου φορ. Βέβαια, το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για την Ελλάδα δεν έχει πρωταγωνιστή μόνο τον Μήτρογλου, αλλά και τον Καρέλη που στο 28’ κοντρόλαρε άψογα την μπάλα από βαθιά μπαλιά του Ταχτσίδη, αλλά το ψηλοκρεμαστό του πλασέ σε φάση τετ-α-τετ με τον Ζούμπαρ κατέληξε άουτ.

Η μοναδική «μουντζούρα» του α’ μέρους εκτός από την αναποτελεσματικότητα της επιθετικής γραμμής ήταν και η επιπολαιότητα στα μετόπισθεν, καθώς οι γηπεδούχοι με τον Γιανς έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 9’ και το 30’, αλλά στην περίπτωση ο Καπίνο απέκρουσε με τα πόδια και στη δεύτερη περίπτωση ο Σιόβας έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ.

Με αυτή την εικόνα του α’ μέρους, η Εθνική Ελλάδας άφηνε υποσχέσεις και μια… σιγουριά ότι θα καταφέρει να σκοράρει στο β’ 35λεπτο, αλλά παρουσιάστηκε με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο με τους γηπεδούχους να έχουν ισορροπούν απόλυτα το ματς και μάλιστα στο 55’ να χάνουν μεγάλη ευκαιρία με τον Γιοακίμ, αλλά το σουτ μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ, ενώ και στο 86’ ήταν η σειρά του Τιλ να αστοχήσει από πολύ πλεονεκτική θέση.

Το μόνο που κατάφεραν οι Έλληνες διεθνείς σε όλη αυτή τη διάρκεια ήταν στο 59’, όταν ο Σάμαρης με σουτ έξω από την περιοχή προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Ζούμπαρ πετάχτηκε στην αριστερή του γωνιά και απέκρουσε σε κόρνερ.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *