ροή ειδήσεων

ΑΥΤΟΙ είναι οι μακελάρηδες Τζιχαντιστές [εικόνες]


Τις φωτογραφίες των Τζιχαντιστών που έχουν ταυτοποιηθεί ότι συμμετείχαν....
στις τρομοκρατικές επιθέσεις, στο Παρίσι, αποκαλύπτει η βρετανική Mirror...






Τρία αδέλφια πιστεύεται ότι εμπλέκονται στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και ο ένας εκτιμάται ότι ήταν επικεφαλής, σύμφωνα με τις αρχές Ασφαλείας. Ανθρωποκυνηγητό σε εξέλιξη για τα ένα από τα αδέρφια, αφού το όνομά του βρέθηκε στα έγγραφα με τα οποία ενοικιάστηκε το αυτοκίνητο που βρέθηκε εγκατελειμένο και είχαν χρησιμοποιήσει οι τρομοκράτες. Πρόκειται, όπως λέει η Γαλλική Αστυνομία, για τον 26χρονο Αμπντεσλάμ Σαλάχ.




Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι, έναν 30χρονο αλγερινής καταγωγής, ο οποίος ήταν ένας από τους τρεις που έκαναν την έφοδο στο συναυλιακό χώρο, όπου έγινε η πιο αιματηρή από τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ποιος ήταν ο δράστης

Ο δράστης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο φτωχό νότιο προάστιο του Παρισιού, Κουρκουρόν, όπου βρίσκεται το σπίτι του στο οποίο έγινε έρευνα το Σάββατο. Σύμφωνα με έναν Γάλλο βουλευτή, τον Ζαν Πιερ Τζορτζ, ο τρομοκράτης επίσης έζησε στο Σαρτρ, έως το 2012.

Ο Μοστεφάι είχε ποινικό μητρώο, έχοντας καταδικαστεί οχτώ φορές από το 2004 έως το 2010, αλλά ποτέ δεν φυλακίστηκε. Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες το 2010 τον είχαν επισημάνει ως επικίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης.

Ο αδερφός του- ο οποίος παραδόθηκε μόνος του στην Αστυνομία όταν έμαθε την εμπλοκή του Μοστεφάι στην επίθεση- και ο πατέρας τους είναι υπό κράτηση, ενώ έγινε έρευνα στα σπίτια τους. Ο 34χρονος αδερφός του δράστη δήλωσε στο AFP ότι δεν είχε δει τον Μοστεφάι για πολλά χρόνια. «Είναι τρελό. Παράλογο. Ημουν ο ίδιος στο Παρίσι χθες το βράδυ, είδα τι χαμός έγινε», είπε. Οι τελευταίες πληροφορίες που είχε για τον αδερφό του ήταν πως πήγε στην Αλγερία με την οικογένεια και την κόρη του. «Δεν είχα νέα του εδώ και καιρό. Πήρα τηλέφωνο τη μητέρα μου, δεν ήξερε τίποτα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πηγή κοντά στις έρευνες, την οποία επικαλείται ο Guardian, ο Μοστεφάι πήγαινε συχνά σε τζαμί. Οι αρχές προσπαθούν να ανακαλύψουν αν είχε ταξιδέψει στη Συρία το 2014. Πρόκειται για τον δράση ο οποίος έφτασε με ένα μαύρο ή γκρι Volkswagen Polo, με βελγικές πινακίδες, στο Bataclan. Οι άλλοι δύο δράστες της επίθεσης στο συναυλιακό χώρο δεν έχουν αναγνωριστεί.


Πλαστό το διαβατήριο;

Από τη δεύτερη ομάδα των τριών που επιτέθηκαν στο Stade de France, αυτά που έχουν γίνει γνωστά είναι πως βρέθηκε ένα Συριακό διαβατήριο και ένα αιγυπτιακό. Το πρώτο, ανήκει σε 25χρονο ο οποίος πέρασε από τη Λέρο, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο και το επιβεβαίωσε ο Νίκος Τόσκας.

Ομως, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι μπορεί το συριακό διαβατήριο να είναι πλαστό. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο CBS, ο αριθμός του δεν αντιστοιχεί σε κανένα διαβατήριο που έχει εκδοθεί από τις αρχές της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου.

Τουλάχιστον ο ένας από τους επιτιθέμενους είχε εισιτήριο για τη φιλική αναμέτρηση μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας και προσπάθησε να μπει στο στάδιο, αλλά όταν τον ανακάλυψαν πυροδότησε τα εκρηκτικά που φορούσε. Οι ταυτότητες των άλλων δύο δραστών σε αυτό το σημείο παραμένουν άγνωστες, όπως και του έβδομου ο οποίος ανατινάχθηκε σε δρόμο κοντά στο Bataclan.

Εξι συλλήψεις

Ηδη έξι που είναι ύποπτοι ως συνεργοί έχουν συλληφθεί. Πρόκειται για τρεις Γάλλους που ζουν σε προάστιο των Βρυξελλών, όπου έγιναν έφοδοι το Σάββατο. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε ότι ένας από τους συλληφθέντες μπορεί να βρισκόταν στο Παρίσι την Παρασκευή.

Τρεις ακόμη συνελήφθησαν στα σύνορα της Γαλλίας με το Βέλγιο, σε όχημα το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις.

Στο μεταξύ, οι αρχές του Μονάχου ανακοίνωσαν ότι ο 51χρονος Μαυροβούνιος που είχε συλληφθεί στις 5 Νοεμβρίου κοντά στα αυστριακά σύνορα, ενδεχομένως να προσπαθούσε να προμηθεύσει με όπλα και εκρηκτικά τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι. Σε έρευνα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν αυτόματα όπλα, 200 γραμμάρια δυναμίτη, χειροβομβίδες και άλλα πυρομαχικά.

Πώς βοήθησε ένα εισιτήριο πάρκινγκ

Ενα εισιτήριο πάρκινγκ, που βρήκαν οι αστυνομικοί στο Polo με τις ξένες πινακίδες το οποίο εντόπισαν κοντά στο Bataclan, βοήθησε σημαντικά την έρευνα όπως προκύπτει. Ηταν από πάρκινγκ στο προάστιο Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών. Μία περιοχή που συχνά περιγράφεται ως «φωλιά τρομοκρατών», καθώς εκεί καταφεύγουν τα τελευταία χρόνια όσοι επιστρέφουν από τη Συρία.

Μετά από αυτό, οι βελγικές αρχές άνοιξαν αντιτρομοκρατική έρευνα και οι έλεγχοι γαλλο-βελγικά σύνορα έγιναν πιο αυστηροί. Μέσα σε λίγες ώρες, σταμάτησαν εκεί ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις και είναι καταχωρημένο σε Γάλλο πολίτη. Οι τρεις επιβαίνοντες που φαινόταν ότι επέστρεψαν στο Μόλενμπεεκ συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF έγιναν τρεις έφοδοι στο Μόλενμπεεκ και η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι συνελήφθησαν 3 Γάλλοι που ζούσαν εκεί.



Δηλώσεις για το προσφυγικό ζήτημα έκανε σήμερα το απόγευμα, σε συνέντευξη Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάκας.

Ο κ. Μουζάλας, αναφερόμενος αρχικά στις εξελίξεις στο ζήτημα της τρομοκρατίας, μετά τις επιθέσεις στη Γαλλία, μίλησε για τα στοιχεία που προκύπτουν για τον έναν εκ των δραστών της επίθεσης στο Παρίσι, που πέρασε από τη Λέρο.

Πρόκειται για τον Αλμοχαμάντ Αχμάντ, που είναι, όπως είπε ο κ. Μουζάλας, το μοναδικό άτομο, για το οποίο μας ζητήθηκε βοήθεια από τη γαλλική αστυνομία -με αίτημά της, το οποίο βασίστηκε στο διαβατήριό του.

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του διαβατηρίου του Αχμάντ και είπε ότι πέρασε από την Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου, μαζί με 198 άτομα, σε λέμβο που έφτασε στη Λέρο. Εκεί (στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου) έγινε η καταγραφή του και, στη συνέχεια, έβγαλε εισιτήριο και έφτασε στον Πειραιά, στις 8 Οκτωβρίου.

«Βάσει των στοιχείων που μας έχουν δώσει οι Γάλλοι, προκύπτει ότι ένας άνθρωπος που έχει περάσει από 5-6 χώρες της Ευρώπης είναι τρομοκράτης, τον αντιμετωπίζουν ως τρομοκράτη» και τον συνδέουν με τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι, είπε ο κ. Μουζάλας, αναφέροντας ότι ελέγχθηκε μονάχα από τρεις χώρες, από τις 5-6 από τις οποίες πέρασε.

Ο άνθρωπος αυτός δεν ταυτοποιήθηκε με βάση το διαβατήριο του, αλλά κατεγράφη σωστά στην Ελλάδα, δακτυλοσκοπήθηκε όπως ορίζουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες κι έτσι προκύπτει ότι ο ίδιος άνθρωπος που πέρασε από τη Λέρο βρέθηκε νεκρός και θεωρείται ως ένας από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες και οι όροι από την ελληνική πλευρά.

Όπως ανέφερε ο κ. Μουζάλας, «ο κάτοχος του διαβατηρίου έβγαλε εισιτήριο για Πειραιά όπου έφθασε στις 8 Οκτωβρίου κι έφυγε από την Ελλάδα. Βρίσκουμε ότι καταγράφεται πάλι τον Οκτώβριο στην Κροατία, ενημερωτικό σημείωμα της οποίας αποδεικνύει ότι έχει γίνει η ταυτοποίηση του σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, παρότι κάποιοι την κατηγορούν ως «ξέφραγο αμπέλι»».

Από την Αθήνα πέρασε στα Σκόπια (εκτός Σένγκεν χώρα) και μετά καταγράφηκε ξανά σε Σερβία και Κροατία, είπε ο κ. Μουζάλας, σημειώνοντας πως «από εκεί και πέρα όλοι πιθανολογούμε την διαδρομή που ακολούθησε, καθώς δεν υπάρχει καταγραφή από άλλη χώρα ούτε στην Γαλλία, την Αυστρία ή άλλες χώρες κι έτσι υπάρχουν πολλές πιθανές διαδρομές που μπορεί ν ακολούθησε ως το Παρίσι».

«Αυτό που θέλουμε να πούμε ότι η χώρα μας αποδεικνύεται ότι έχει κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτεί η ΕΕ για την καταγραφή όσων έρχονται στην Ελλάδα» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Μουζάλας.

Εγώ ισχυρίζομαι, σημείωσε ο κ. Μουζάλας, ότι κάνουμε την πιο πλήρη καταγραφή που κάνει χώρα της Ευρώπης, χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχουν κενά.

«Κατά την άποψη μας η βομβιστική ενέργεια θα μπορούσε να γίνει είτε περνώντας με διαβατήρια είτε κανονικά… Θα ήταν λάθος εξαιτίας αυτού του τρομοκράτη να συνδέσει κανείς το προσφυγικό με το τρομοκρατικό και να αρχίσουν να υφίστανται συνέπειες οι πρόσφυγες» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρόσθεσε: «Είναι άλλο να υπάρχουν καλύτεροι έλεγχοι στα σύνορα από το να κλείνουν σύνορα και να υψώνονται φράχτες, χωρίς να διασφαλίζεται η ασφάλεια στην Ευρώπη».

«Για κάτι τέτοιο, θα πρέπει η καταγραφή και η μετεγκατάσταση να γίνονται από Τουρκία, Λίβανο και Ιορδανία όπου πρωτοπηγαίνουν οι πρόσφυγες, ώστε να γίνουν με μεγαλύτερη ηρεμία και με άλλα μέσα από ότι να γίνουν κάτω από «συνθήκες έκτακτης ανάγκης» μετά από ναυάγια με βάρκες στο Αιγαίο ή μέσα από βουνά» σημείωσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Μουζάλας είπε ότι το προσφυγικό «προφανώς είναι διεθνές θέμα, συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι ευρωπαϊκό και διεθνές θέμα, δεν είναι τυχαίο ότι στην επανεγκατάσταση των προσφύγων έχουν και οι ΗΠΑ και ο Καναδάς», συμπληρώνοντας ότι «το να αυστηροποιηθεί ο έλεγχος στα σύνορα, από μόνο του μπορεί να λέει κάτι καλό, μπορεί κάτι κακό» και προσθέτοντας ότι «το αν ένα διαβατήριο είναι πλαστό ή όχι διαπιστώνεται με τον ίδιο τρόπο για πρόσφυγες και ντόπιους δεν υπάρχει άλλη μέθοδος, παρά μία, η "παλιά"».

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της Πολωνίας ότι πλέον δεν θέλει να υποδεχθεί στο έδαφος της άλλους πρόσφυγες, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε ότι «αυτό το χτύπημα θα αξιοποιηθεί από πάρα πολλούς για να υπάρξει μία αντίδραση ενάντια των συμφερόντων του Προσφυγικού ζητήματος και των δικαιωμάτων του, που είναι αυστηρά νομική έννοια και πρέπει να τηρείται. Θα αξιοποιηθεί και για να αναζωπυρωθούν ακροδεξιές, ρατσιστικές απόψεις, που τώρα τους δίνεται χώρος να αναπτυχθούν κι άλλο κι αυτό η Ευρώπη πρέπει να το αντιμετωπίσει με πράξεις, όπως π.χ. να αυξήσει τους ελέγχους για την ασφάλεια χωρίς να καταπατά τα δικαιώματα των προσφύγων».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *