ροή ειδήσεων

Θ. Δρίτσας: Ανοιχτή η συζήτηση για τα αιτήματα των ναυτικών, τίποτα ακόμα δεν έχει λήξει




Ξεκαθαρίζοντας ότι η συζήτηση σχετικά με τα αιτήματα των ναυτικών είναι ανοιχτή,...
ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στον Flash 96,0 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, αναφέρθηκε στο αίτημά του προς την Π.Ν.Ο., να εξαιρέσει δηλαδή από την απεργία τα δρομολόγια που αφορούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα οποία πλήττονται από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

"Η συζήτηση είναι ανοιχτή, τα αιτήματά τους είναι στο τραπέζι και των συναρμόδιων υπουργών και ήδη υπάρχουν βελτίωσεις και τίποτα ακόμα δεν έχει λήξει. Σε αυτή την κατεύθυνση και η αυτοτέλεια του ΝΑΤ, ως ιστορικού ταμείου ασφάλισης και σύνταξης των ναυτικών είναι ανοιχτό ζήτημα, παρά το γεγονός ότι ο κεντρικός προσανατολισμός του αρμόδιου υπουργείου, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, είναι στο πλαίσιο μιας συνολικής αναμόρφωσης του ασφαλιστικού να ενοποιηθούν όλα τα ταμεία σε ένα χωρίς εξαιρέσεις, εντούτοις γίνεται συζήτηση για τις ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος, της πορείας των ασφαλισμένων, για το ποσοστό αναπλήρωσης και για την αυτοτέλεια του ΝΑΤ, χωρίς ακόμα να υπάρχουν αποφάσεις. Το δεύτερο ζήτημα που αφορά την μείωση της σύνθεσης των πληρωμάτων στην ακτοπλοΐα και κυρίως σε ότι αφορά το λεγόμενο βοηθητικό προσωπικό, διαβεβαίωσα ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος...", δήλωσε ο κ. υπουργός και τόνισε:

"Εγώ θεωρώ ότι και αυτή η συνάντηση, η σημερινή, η οποία προκλήθηκε μετά από δική μου πρόσκληση, θα συντελέσει στο να αξιολογηθούν τα πράγματα σφαιρικότερα. Θέλω να πιστεύω, χωρίς να ζητώ, ούτε βέβαια και να έχω τέτοια δυνατότητα και να το ήθελα, να υποσταλεί η διεκδίκηση σοβαρών αιτημάτων μιας νόμιμης απεργίας, έχω ζητήσει να ληφθούν υποψη και να συνεκτιμηθούν όλα αυτά. Περιμένω την ανταπόκριση... Είναι απολύτως αναγκαίο, ήδη σήμερα το πρωί η Μυτιλήνη είχε ξεπεράσει τους 12.000 που βρίσκονται στο νησί, ένας αριθμός που πλέον γίνεται μη διαχειρίσiμος. Τα αντίστοιχα ζητήματα με ανάλογους αριθμούς, μικρότερους βέβαια, αντιμετωπίζει η Λέρος, αντιμετωπίζουν και άλλα νησιά...", κατέληξε ο κ. Δρίτσας.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *