ροή ειδήσεων

Γαλλία-Ρωσία: Χρησιμοποιούν χημικά όπλα κατά τις επιδρομές τους στη Συρία;

Για χρήση λευκού φωσφόρου, που μπορεί να προκαλέσει βαριά εγκαύματα,... τρυπώντας τη σάρκα ή ακόμα και το κόκκαλο, κάνουν λόγο οι καταγγελίες

Τη χρήση χημικών όπλων κατά τη διάρκεια πρόσφατων αεροπορικών επιδρομών στην Ράκκα καταγγέλλουν ομάδες ακτιβιστών που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή της Συρίας, η οποία αποτελεί προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

«Η περιοχή της Ράκκα σφαγιάζεται σιωπηλά», αναφέρει ένα δίκτυο δημοσιογράφων που αντιπροσωπεύουν τη μοναδική πηγή πληροφοριών από το εσωτερικό της πόλης που βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο του ISIS.

Όπως αναφέρουν, την περασμένη Κυριακή υπήρξαν καταγγελίες ότι οι βομβαρδισμοί με στόχο την Ράκκα έκαναν χρήση μίας άκρως επικίνδυνης χημικής ουσίας, του λευκού φωσφόρου, που μπορεί να προκαλέσει βαριά εγκαύματα, τρυπώντας τη σάρκα ή ακόμα και το κόκκαλο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent, ο λευκός φώσφορος είναι μία άκρως εύφλεκτη ουσία, της οποίας η χρήση θεωρείται αποδεκτή από τη διεθνή νομοθεσία για τον φωτισμό του πεδίου μάχης και την παροχή κάλυψης σε χερσαίες δυνάμεις.

Ωστόσο, απαγορεύεται ρητά η χρήση της σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, σε βομβαρδισμούς ή απευθείας πάνω σε στρατιώτες αφού θεωρείται ιδιαίτερα τοξική.

Αν και πρόκειται για την πρώτη φορά που καταγγέλλεται η χρήση της επικίνδυνης ουσίας στη Ράκκα, πριν από δέκα μέρες υπήρξαν ανάλογες καταγγελίες στην πόλη Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας που ελέγχεται από αντάρτες, οι οποίοι μάχονται για την ανατροπή του Άσαντ.

Σύμφωνα με τους Times. μάρτυρες στην πόλη είπαν ότι δεκάδες πολίτες υπέστησαν φριχτούς τραυματισμούς μετά από δύο αεροπορικές επιθέσεις που χρησιμοποίησαν την ίδια ουσία. Ο Αχμέντ, ένας ακτιβιστής που ζει στο Ιντλίμ, είπε στην εφημερίδα: «Ξέρουμε ότι ήταν φώσφορος επειδή ολόκληρος ο ουρανός πλημμύρισε με λάμψη και όπου έπεφτε η ουσία ξεσπούσαν φωτιές».

Πηγή: protothema.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *