ροή ειδήσεων

Έχεις μούσι; Κινδυνεύεις από…



Δεν φαντάζεστε τι κακό προκαλούν…

Μπορεί η αξυρισία στους άντρες να είναι στη μόδα, ωστόσο ορισμένοι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα γένια δεν είναι ...τίποτα περισσότερο από μια αποικία βακτηρίων.

Η ειδικός Κάρολ Γουόκερ υποστήριξε ότι οι τρίχες στο πρόσωπο μπορεί να οδηγήσουν σε πιο συχνές λοιμώξεις του δέρματος και συμβάλλουν στην μετάδοση των μικροβίων. Τα μούσια «φιλοξενούν» τα περισσότερα μικρόβια στο πρόσωπο λόγω του σχήματος των τριχών. «Οι τρίχες στα γένια έχουν το σχήμα μιας ξιφολόγχης, με αποτέλεσμα να παγιδεύουν τη βρωμιά και να εγκλωβίζουν τα βακτήρια», ανέφερε η Δρ. Γουόκερ.

Επίσης εξήγησε ότι οι άντρες έχουν την συνήθεια να υπερ-ασχολούνται με τα γένια τους, γεγονός που σημαίνει ότι τα βακτήρια μπορούν εύκολα να μεταδοθούν από τα χέρια στο στόμα. Έχει παρατηρηθεί ότι οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι στην ανάπτυξη δερματικών παθήσεων λόγω των τριχών που έχουν στο πρόσωπό τους.

«Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν λοιμώξεις του δέρματος, όπως το έκζεμα από τα βακτήρια που βρίσκονται στα γένια. Για παράδειγμα ένα ένα άτομο έχει αρπάξει ένα κρύωμα ή έχει καταρροή στην μύτη, τα βακτήρια μπορεί να μεταφερθούν στα γένια και να παγιδευτούν εκεί», εξήγησε η Δρ. Γουόκερ.

Ωστόσο, ο Χιου Πένιγκτον, ομότιμος καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Aberdeen, εξέφρασε την αντίθετη άποψη ότι «τα βακτήρια που βρίσκονται στα γένια είναι τα ίδια βακτήρια που είναι πάνω στο δέρμα, τα οποία δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία». «Η γενειάδα λειτουργεί ως μονωτής.

Προστατεύει το δέρμα στο πηγούνι, από τα βακτήρια και τα μικρόβια τα οποία παγιδεύονται στις τρίχες», προσέθεσε. Οι ειδικοί τόνισαν ότι σε κάθε περίπτωση οι άνδρες θα πρέπει να πλένουν συχνά το πρόσωπο τους και να περιποιούνται τα γένια τους, για να προφυλαχθούν από τα βακτήρια που συγκεντρώνονται εκεί. -

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *