ροή ειδήσεων

Εργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στη Ρόδο


ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ» ΤΟΥ ΤΟΛΕΔΟ...

Έργα του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, τα οποία ανήκουν στο Κρατικό Μουσείο «Ελ Γκρέκο» του Τολέδο, θα μεταφερθούν και θα εκτεθούν στο νησί της Ρόδου, με ενέργειες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η μεταφορά των έργων από την Ισπανία, προκειμένου να εκτεθούν στη Ρόδο, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, απετέλεσε αντικείμενο συζητήσεων, σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον εκπρόσωπο της ισπανικής κυβέρνησης στην Περιφέρεια Castilla-La Mancha, José Julián Gregorio, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης των γλυπτών πινάκων του καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου, που τέλεσε ο περιφερειάρχης στο Κρατικό Μουσείο «Ελ Γκρέκο» στις 11 Νοεμβρίου.

Μέσω των συνεννοήσεων με τις ισπανικές Αρχές για την μεταφορά έργων του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, η Ρόδος και γενικότερα το Νότιο Αιγαίο, κάνουν ακόμη ένα βήμα για την καθιέρωσή τους στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη, μέσα από εκδηλώσεις και συνεργασίες με τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, όπως έγινε πρόσφατα και με το Μουσείο του Λούβρου, με τη μεταφορά αρχαιοτήτων, οι οποίες εκτέθηκαν για πέντε μήνες στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.

Από το Τολέδο, όπου βρίσκεται, ο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Για την Περιφέρεια μας ο πολιτισμός αποτελεί το ύψιστο αγαθό, την πολυτιμότερη κληρονομιά που σπάει τα στεγανά, ανοίγει δρόμους φωτός, ενώνει τους λαούς και τις χώρες. Είμαι βέβαιος ότι τα έργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, ενός αντισυμβατικού καλλιτέχνη της εποχής του, που έσπασε τους κυρίαρχους κώδικες της ακαδημαϊκής ζωγραφικής και χειρίστηκε επαναστατικά το φως, θα βρουν το ιδανικό περιβάλλον για να αναδειχθούν στο νησί του φωτός»

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *