ροή ειδήσεων

Τελεσίγραφο δανειστών: «Διαλέξτε εσείς, ή κούρεμα καταθέσων ή πλειστηριασμοί»


Με την απειλή του κουρέματος των ελληνικών καταθέσεων οι δανειστές κατάφεραν... να πείσουν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να συναινέσει στις σκληρές απαιτήσεις τους για τα κόκκινα δάνεια και να παραδώσει τελικά τα κλειδιά της πρώτης κατοικίας των Ελλήνων δανειοληπτών.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Αγορά», ήδη τα distress funds τα αποκαλούμενα «κοράκια» έχουν σκύψει πάνω από τις τράπεζες θέλοντας να αποκτήσουν σε τιμή ευκαιρίας τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια ύψους 69,5 δισ. ευρώ πίσω από τα οποία βρίσκονται και ελληνικές εταιρείες -φιλέτα.
«Τον δρομο για την χρηματοδότηση των συγκεκριμένων funds, στο πλαίσιο της εξαγοράς των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων ανοίγουν τόσο η Παγκόσμια Τράπεζα, όσο και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκροτησης και Ανάπτυξης (EBRD). Μέσω της χρηματοδότησης αυτής, θεωρείται βέβαιο ότι τα Fundw θα επεκταθούν και στα μεγάλα στεγαστικά και καναλωτικά δάνεια», σημειώνεται συγκεκριμένα στο δημοσίευμα.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι με παρεμβάσεις του- τόσο προς την ευρωπαϊκή όσο και προς αμερικανική πλευρά-στο περιθώριο του τελευταίου Eurogroup. διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο υπέρ της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να αποσυνδεθεί η ανακεφαλαιοποίηση από την αξιολόγηση και να προστατευθεί για μια τριετία η πρώτη κατοικία.

ΠΗΓΗ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *