ροή ειδήσεων

Ο γιος του Ερντογάν κατηγορείται για μπίζνες με το Ισλαμικό Κράτος


Για λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές κατηγορεί η Μόσχα την Τουρκία, μεταφέροντας...



πετρέλαιο από τις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ σε ασιατικές χώρες.
Το Russia Today, το οποίο επικαλείται αναρτήσεις σε τουρκικά social media αναδημοσιεύει tweet με φωτογραφία του υιού Erdogan, Bilal, ο οποίος απολαμβάνει το δείπνο του σε εστιατόριο της Κωνσταντινούπολης με φερόμενο ηγέτη του ISIS, που σύμφωνα με κάποιους συμμετείχε στις σφαγές στις πόλεις Homs και Rojava στη Συρία.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Bilal Erdogan είναι ιδιοκτήτης εφοπλιστικών εταιριών, ενώ λέγεται πως εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης και πολιτικές ενώσεις αντιτίθενται στην κυβέρνηση και κατηγορούν τον γιο του Erdogan ότι χρησιμοποιεί ως "βιτρίνα" το Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την στήριξη δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία.
"Το Ισλαμικό Κράτος έχει πολλά χρήματα, εκατοντάδες εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια δολάρια από τις αγοραπωλησίες πετρελαίου. Επιπρόσθετα, προστατεύεται από τον στρατό ενός ολόκληρου κράτους. Μπορεί λοιπόν να καταλάβει κανείς γιατί δρουν τόσο βάναυση και με τόσο θράσος και γιατί σκοτώνουν ανθρώπους με τόσο βάρβαρο τρόπο. Γιατί διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στο κέντρο της Ευρώπης", ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin μετά την γνωστοποίηση της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους από τις τουρκικές δυνάμεις.
Τα ποσά που φέρεται να κερδίζει το ISIS σε καθημερινή βάση από το λαθρεμπόριο πετρελαίου είναι Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, το ISIS μπορεί να κερδίζει ακόμη και ένα εκατομμύριο δολάρια την ημέρα από τις μπίζνες με τα πετρέλαια.
"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας", ανέφερε ο D. Cohen, Υφυπουργός για θέματα Τρομοκρατίας και Οικονομικών Πληροφοριών των Η.Π.Α, "ο ISIS πουλά πετρέλαιο σε πολύ χαμηλές τιμές σε μια σειρά από μεσάζοντες, και Τούρκους, που κατόπιν το μεταφέρουν για να το μεταπουλήσουν. Επίσης, ένα μέρος του πετρελαίου που προέρχεται από το έδαφος δράσης του Ισλαμικού Κράτους πουλήθηκε στους κούρδους στο Ιράκ και μετά στην Τουρκία".
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Ρώσου πρωθυπουργού Dmitry Medvedev, οι μεσάζοντες στην Τουρκία δεν είναι μόνο επιχειρηματίες, αλλά και αξιωματούχοι της Άγκυρας. Η Τουρκία, σημείωσε ο Dmitry Medvedev,προστατεύει το ISIS λόγω του άμεσου συμφέροντος ορισμένων τούρκων αξιωματούχων που σχετίζεται με την παροχή πετρελαϊκών προϊόντων που προέρχονται από εγκαταστάσεις τις οποίες ελέγχει το ISIS".
Από την πλευρά του ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής Εθνικό του Ταμείου Ενεργειακής Ασφάλειας, Igor Yushkov δήλωσε: "Η εξόρυξη πετρελαίου θα μειωθεί επειδή οι μαχητές του ISIS δεν έχουν εξειδικευμένο προσωπικό".

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *