ροή ειδήσεων

Αυτοκτονίες: Πλέον με απόδειξη εξ αιτίας των μνημονίων (βίντεο)


Αυτό που ήθελαν να κρύβουν οι κυβερνήσεις. Τα στοιχεία...

Τα τραγικά αποτελέσματα των μνημονίων καταγράφει μια έρευνα από 4 επιστήμονες.

Γ.Ραχιώτης, David Stuckler, Martin Mc Kee και Χρ.Χατζηχριστοδούλου.


Επιμέλεια Ντίνα Μαγιάρου

Οι ερευνητές στην έρευνά τους για το τι έχει συμβεί με τις αυτοκτονίες κατά την διάρκεια της Ελληνικής οικονομικής κρίσης, καταγράφουν...
αύξηση του μέσου όρου των αυτοκτονιών την διετία 2010-2012 κατά 35% !

Σύμφωνα με τα στοιχεία τους μέχρι το 2012 (οπότε και υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία) τα ποσοστά για τις δύο ομάδες μεγαλύτερης ηλικίας και για τα δύο φύλα, κατάφεραν να πιάσουν τις υψηλότερες τιμές τους την τελευταία δεκαετία!

Συγκεκριμένα υποστηρίζουν πως μετά το 2010 το ποσοστό θνησιμότητας των αυτοκτονιών για τους άντρες αυξήθηκε από 5,75% που ήταν την περίοδο 2003-2007, στο 7,43% την διετία 2011-2012.

Στις γυναίκες η αύξηση του ποσοστού αυτού ήταν περισσότερο συγκρατημένη (1,55%).

Η ηλικιακή ομάδα των αντρών 20 έως 59 ετών αύξησε τα ποσοστά θνησιμότητας της από αυτοκτονίες στο 6,58%.

Για τους άντρες άνω των 60 ετών το ποσοστό ανέβηκε στο 8,58%!

Οι επιστήμονες συσχετίζουν - με βάση τα επίσημα στοιχεία στα οποία βασίζεται η έρευνά τους- την αύξηση της ανεργίας με την αύξηση των αυτοκτονιών!

«Αυτό που παρατηρείται στην συγκεκριμένη έρευνα είναι πως καταγράφηκε μία σημαντική συσχέτιση του ποσοστού ανεργίας των ανδρών ηλικίας από 15 έως 64 ετών με τις αυτοκτονίες»

Η έντονη διαμάχη για το αν η οικονομική κρίση και τα Μνημόνια οδηγούν συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία, προκαλούσε (τουλάχιστον) δυσφορία τα πρώτα χρόνια «φιλοξενίας» των δανειστών.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή... ενημερώνει με τρία χρόνια καθυστέρηση τι γίνεται με τις αυτοκτονίες στη χώρα μας.

Τελειώνει το 2015 και οι επιστήμονες δουλεύουν με στοιχεία μέχρι και το 2012 διότι δεν έχουν νεώτερα σε επίσημο επίπεδο.

Είναι τουλάχιστον τραγελαφικό όταν η ΕΛΣΤΑΤ ενημερώνει άμεσα για τις διακυμάνσεις της τιμής της πατάτας και των υπόλοιπων προϊόντων και όχι για τις ζωές των ανθρώπων!!!

«Αδιαμφισβήτητα η διαμάχη σχετικά με τις αυτοκτονίες ήταν έκπληξη δεδομένου του μεγάλου όγκου αποδεικτικών στοιχείων, τόσο από προηγούμενες οικονομικές κρίσεις, όσο και από άλλες χώρες κατά την διάρκεια της τρέχουσας κρίσης», αναφέρουν οι ερευνητές Ραχιώτης, Stuckler, Mc Kee και Χατζηχριστοδούλου στο εισαγωγικό σημείωμά που προλογίζει τα στοιχεία που έχουν καταγράψει.

Οι αδικαιολόγητες και συνεχείς καθυστερήσεις στις έκδοση επίσημων δεδομένων θνησιμότητας εκτός του ότι συγκρατούν την αλήθεια για το τι συμβαίνει στην κοινωνία μας από το 2010, καθυστερούν - με όποια επικίνδυνα αποτελέσματα στην χάραξη της πολιτικής- την εξέλιξη της επιστημονικής έρευνας στο θέμα των αυτοκτονιών.

Των αυτοκτονίων σε περιόδους οικονομικής κρίσης, μνημονίων και αυστηρών μέτρων λιτότητας.

Ενας 57χρονος καλεί την Γραμμή Αυτοκτονίας στην «Κλίμακα» και κλαίει: «Φοβάμαι τη μέρα που ξυπνάω...».

Δείτε το βίντεο:



Κατά τους ερευνητές: «Η περιφρόνηση των συνεπειών από την εφαρμογή της λιτότητας στην υγεία, ενισχύθηκε από την διαμάχη για το τι παρουσίαζαν τα πρώτα στοιχεία».

Κι αυτό αποτελεί μία... δολοφονική τακτική που καθιστά εύκολη την απόρριψη οποιασδήποτε διαφορετικής υπόδειξης αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Λένε οι επιστήμονες: «Τώρα έχουμε στοιχεία! Υπήρξε μια σαφής αύξηση των αυτοκτονιών ανθρώπων - εργασιακά ενεργού πληθυσμού και άνω - η οποία συμπίπτει με την επιβολή της λιτότας και έλαβε πρωτόγνωρα ποσοστά σε επίπεδο δεκαετίας».

iplus

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *