ροή ειδήσεων

Απάτη επί Δικαστηρίω του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά


[Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, Υπουργός, πολύ περισσότερο των Εξωτερικών,...
που είχε δηλώσει ψευδώς ότι είναι καθηγητής στα Πανεπιστήμια Οξφόρδης, Χάρβαρντ, Μαρβούργου θα είχε αποπεμφθεί αμέσως από την κυβέρνηση]


Ο κατά δήλωσή του απόγονος του Παλαιών Πατρών (Ανατολικού; Δυτικού;) Γερμανού Ν. Κοτζιάς με τους θυρεούς-λάβαρα των Πανεπιστημίων Οξφόρδης, Χάρβαρντ, Μαρβούργου που διαδίδει ότι τον διεκδικούσαν και κάποτε τον κέρδισαν ως Καθηγητή! Δεκάδες πανεπιστήμια μάρνανται. Αριστερά ο θυρεός του Καίμπριτζ, που και αυτό τον διεκδικεί (ή το διεκδικεί). [Σχέδιο: Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος]

Δελτίο Τύπου

Αθήνα 24 Νοεμβρίου 2015

Η εκδότρια και ο διευθυντής της Athens Review of Books υφίστανται επί πέντε χρόνια την πιο παράλογη για δημοκρατική χώρα δίωξη από τον νυν Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, ο οποίος συνεχίζει την εκστρατεία κατασυκοφάντησης τόσο ημών ως ατόμων όσο και του έγκριτου περιοδικού το οποίο εκδίδουμε και διευθύνουμε. Μάλιστα προκειμένου να υποστηρίξει τα απίθανα αιτήματα της αγωγής του ισχυρίστηκε στο Δικαστήριο ότι τάχα υπήρξε Καθηγητής των Πανεπιστημίων Οξφόρδης, Χάρβαρντ και Μαρβούργου.


κλικ για μεγέθυνση

Μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στις 23.11.2015, ο Πολυκαθηγητής Κοτζιάς προέβαλε το «επιχείρημα» ότι ηAthens Review of Books έχει καταδικαστεί τελεσιδίκως «γι' αυτή τη συκοφαντία» (ότι δηλαδή γράψαμε πως δεν είναι καθηγητής στα εν λόγω πανεπιστήμια και καταδικαστήκαμε ακριβώς γι' αυτό)!

Στην πραγματικότητα, καταδικαστήκαμε σε χρηματική αποζημίωση του κ. Υπουργού μετά από υιοθέτηση εκ μέρους του Δικαστηρίου παράλογων και εντελώς αβάσιμων ισχυρισμών του αντιδίκου μας και κατά παράβαση των διδαγμάτων της κοινής πείρας. Συγκεκριμένα διότι τάχα η φράση «γκαουλάιτερ του σταλινισμού» τον χαρακτήριζε ως .χιτλερικό! (Κατά της αποφάσεως αυτής έχουμε ασκήσει αναίρεση στον Άρειο Πάγο ως αναγκαίο στάδιο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο). Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι η απόφαση που δέχτηκε τα παραπάνω, δέχτηκε επίσης ότι ο Ν. Κοτζιάς υπήρξε συνιδρυτής του ΚΚΕ, το οποίο όπως οι πάντες -πλην ίσως των συγκεκριμένων δικαστών- γνωρίζουν ότι ιδρύθηκε το 1924.

Η απόφαση αυτή, πέρα από τα αυταπόδεικτα σφάλματά της, οφείλεται και στην απατηλή συμπεριφορά του αντιδίκου μας, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλους απίθανους ισχυρισμούς του προέβαλε ότι τυγχάνει και καθηγητής των ανωτέρω Πανεπιστημίων Οξφόρδης, Χάρβαρντ, Μαρβούργου, τα οποία όμως δεν το γνωρίζουν. (Τους ισχυρισμούς του μαζί με τις απαντήσεις των εν λόγω πανεπιστημίων που τον διαψεύδουν στείλαμε στους ηγέτες της ΕΕ και στους 27 Υπουργούς Εξωτερικών - βλ.συνημμένη επιστολή). Αυτό σε απλά ελληνικά και σε απλούστερα νομικά λέγεται απάτη επί Δικαστηρίω, λόγο για τον οποίο ο Ν. Κοτζιάς θα μηνυθεί. Επιπλέον, ας θεωρεί αυτονόητο ότι θα προσφύγουμε εναντίον του χωρίς χρονοτριβή εκτός των ποινικών και στα αρμόδια αστικά δικαστήρια (όχι φυσικά με τον νόμο περί Τύπου) για τις αχαρακτήριστες εις βάρος μας αδικοπραξίες.

Τέλος, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, Υπουργός, πολύ περισσότερο των Εξωτερικών, που είχε δηλώσει ψευδώς ότι είναι καθηγητής στα Πανεπιστήμια Οξφόρδης, Χάρβαρντ, Μαρβούργου θα είχε αποπεμφθεί αμέσως από την κυβέρνηση.

ΜαρίαΒασιλάκη
Εκδότρια της Athens Review of Books

*

YΓ. Την ώρα που είχαμε έτοιμο για αποστολή το παρόν Δελτίο Τύπου εξέδωσε ανακοίνωση το Πανεπιστήμιο Πειραιά υπέρ του Υπουργού Εξωτερικών, ενώ ουδείς ασχολήθηκε με την εκλογή του εκεί. Με αυτήν γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης από την απάτη επί δικαστηρίω του Κοτζιά και τους ισχυρισμούς του ότι: «.εξελέγην αναπληρωτής Καθηγητής στο εν λόγω Πανεπιστήμιο [Μαρβούργου], . Συν τοις άλλοις, το θέρος του 2001, λόγω της θέσης Καθηγητού που κατείχα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο και πριν από την ανάληψη καθηκόντων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ.». Βιάστηκαν και εκτίθενται. Τις απαντήσεις των Πανεπιστημίων Οξφόρδης, Χάρβαρντ και Μαρβούργου θα τις δίνουμε μία μία στη δημοσιότητα ώστε να έχουν τον χρόνο να τις εμπεδώσουν.

roides.wordpress

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *