ροή ειδήσεων

Και μία "ευχάριστη"... πρωτιά για την Ελλάδα



Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια και εν μέσω κρίσης, δεν έχουμε συνηθίσει στο άκουσμα καλών ειδήσεων για τη χώρα....

Οποιαδήποτε έρευνα δημοσιεύεται, κατατάσσει την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις, σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο, μία έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη (3/11), ανέτρεψε τα δεδομένα, αναδεικνύοντας ίσως την πλέον αισιόδοξη είδηση για την Ελλάδα. Σύμφωνα με μεγάλη πανευρωπαϊκή έρευνα, η χώρας μας έχει τον χαμηλότερο δείκτη παιδικών αυτοκτονιών σε ολόκληρη τη «Γηραιά Ήπειρο».

Η μέση τιμή για τα αγόρια είναι 0,40 ανά 100.000 (με υψηλότερο στη Λιθουανία με τιμή 6,58) και για τα κορίτσια 0,11 στη χώρα μας (με υψηλότερη τιμή 2,09 στην Ιρλανδία). Στην ίδια έρευνα, όμως, παρατηρήθηκε αύξηση κατά 20% των θυμάτων – παιδιών από ανθρωποκτονίες ή άλλες βίαιες ενέργειες, μεταξύ 2012 και 2013.

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία (ΕΙΕ) που συμμετείχε σε μία μεγάλη πανευρωπαϊκή έρευνα με την επωνυμία PIECES. Η έρευνα είχε ως βασικό σκοπό τη μελέτη των επιτροπών αξιολόγησης των παιδικών θανάτων ανά την Ευρώπη με στόχο την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης, των παιδικών ατυχημάτων, και των παιδικών αυτοκτονιών.

Μόνο από κακώσεις - σύμφωνα με τη μελέτη - χάνουν τη ζωή τους 9.100 παιδιά ηλικίας από 0-19 ετών κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Το ένα τρίτο από αυτές αφορούν κακώσεις που έχουν προκληθεί εσκεμμένα ενώ 18.000.000 παιδιά στην Ευρώπη έχουν υποστεί κάποια μορφή σεξουαλικής κακοποίησης και 44.000.000 παιδιά μία μορφή σωματικής κακοποίησης. Το 23% αυτών είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *