ροή ειδήσεων

Ο Α/ΓΕΕΘΑ "ξηλώνει" από τις στολές τα "περιττά διακριτικά"!


Τέλος στις υπερβολές ,τις γραφικότητες και τελικά στα αρνητικά σχόλια που γίνονταν.... για την εικόνα στρατιωτικών με στολές που σε κάθε σημείο τους είχαν κι ένα αχρείαστο διακριτικό, βάζει ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης...



Με απόφασή του που έφθασε σ΄ όλα τα Επιτελικά Γραφεία Αρχηγών ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης, όπως αναφέρει το onalert.gr, “ξηλώνει” ότι περιττό είχε επιβληθεί να φορούν οι στρατιωτικοί .

Τι καταργεί:

•Το διακριτικό σήμα (τύπου μεταλλικής κονκάρδας) που φορούσαν όσοι στρατιωτικοί υπηρετούσαν στο Επιτελικό Γραφείο του Α/ΓΕΕΘΑ!!! Τι ακριβώς χρειαζόταν αυτό;

•Το διακριτικό σήμα (τύπου μεταλλικής κονκάρδας” που είχε καθιερωθεί για όσους υπηρετούσαν στο ΓΕΕΘΑ/Ε3/ΟΑΣ και στο ΓΕΕΘΑ /ΕΘΚΕΠΙΧ!

•Το διακριτικό ,το οποίο απεικονίζει το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας και τη λέξη “ΕΛΛΑΣ” (έγχρωμο ή χαμηλής ορατότητας) παύει να φέρεται με οποιαδήποτε στρατιωτική στολή. Είχε καθιερωθεί με τον “Διακλαδικό Κανονισμό Στολών”.

•Το στρατιωτικό προσωπικό των ΕΔ που υπηρετεί στο εξωτερικό θα φέρει σ΄ όλες τις στολές το διακριτικό με την Ελληνική σημαία.

•Οι απόφοιτοι Σχολών εσωτερικού θα φορούν ένα μόνο στρατιωτικό διακριτικό με την σειρά προτεραιότητας μα είναι ΣΕΘΑ,ΑΔΙΣΠΟ,ΑΣΠ,ΝΣΠ ή ΣΠΑ και ΣΔΙΕΠ κάθε κλάδου.

Για όσους δεν κατάλαβαν ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης εξηγεί στην διαταγή του τους λόγους τως απαραίτητων αλλαγών:

“Τα Γενικά Επιτελεία να επανεξετάσουν τις ισχύουσες διατάξεις και εκδοθείσες διαταγές που αφορούν στην καθιέρωση και χρήση άλλων διακριτικών σημάτων για το οικείο στρατιωτικό προσωπικό εκάστου Κλάδου ,με γνώμονα την ουσιαστική απεικόνιση των προσόντων των Στελεχών των ΕΔ και την αποφυγή υπερβολών στην εμφάνιση του στρατιωτικού προσωπικού”.

Η διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη ισχύει από σήμερα και είναι ένα μήνυμα ότι επιτέλους κάτι αλλάζει στο ΓΕΕΘΑ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *