ροή ειδήσεων

Στραγγαλίζει ο Πούτιν την Τουρκία

Μαζί με το Su-24 φαίνεται ότι οι Τούρκοι κατέρριψαν και μια σειρά από συμφνωνίες... σε οικονομικό και γεωστρατηγικό επίπεδο με τη Ρωσία. ....

Ο Πούτιν φάνηκε να μην σηκώνει μύγα στο σπαθί του και η “Αρκούδα” πλέον μοιάζει αποφασισμένη να δείξει για καλά τα δόντια της, και προς παραδειγματισμό άλλων, στην Τουρκία.

Οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εύθραυστη τουρκική οικονομία μπορεί να φτάνουν και τα 30 δισ. Ευρώ. Υπάρχει μια ολόκληρη λίστα οικονομικών επιπτώσεων που εξετάζει η Μόσχα μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους της από τα τουρκικά μαχητικά.
Σε αυτές περιλαμβάνονται οι εισαγωγές κρέατος, από την 1η Δεκεμβρίου μάλιστα, οι εξαγωγή φυσικού αερίου, αλλά και η τουριστική κίνηση. Τρεις τομείς στους οποίους βασίζεται σε μεγάλο βαθμό η τουρκική οικονομία.

Υπάρχουν ωστόσο και μέτρα σε άλλο επίπεδο που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και τον γεωστρατηγικό ρόλο της Τουρκίας.
Έτσι συνεργασίες όπως στην κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου, αλλά και (κυρίως) η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το Ρωσικό αέριο προς την Τουρκία και από εκεί προς την Ευρώπη φαίνεται ότι παγώνουν.
Εμπόριο, τουρισμός, αγωγοί είναι οι... πύραυλοι που έχει η Ρωσία στο οπλοστάσιό της και φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να τους... “κλειδώσει” με στόχο την καρδιά της τουρκικής οικονομίας.
newsit.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *