ροή ειδήσεων

Γαβράς: Σαν κακοφτιαγμένο φιλμ όσα έγιναν στη Γαλλία


«Εγώ είμαι σε μια πόλη λίγο έξω από το Παρίσι, τη λένε Αμί εν Αβέκ, σε ένα προάστιο, σε ένα φεστιβάλ που γίνεται εδώ...


Είχα πάει για λίγες ώρες και θα ξαναγύριζα. Και όταν ξαναγύρισα με το αυτοκίνητο, μου είπαν "δεν μπορείτε να γυρίσετε". Και από εκεί άρχισα να μαθαίνω σιγά σιγά τι είχε γίνει. Ήταν πολύ περίεργο. Ακούσαμε για 5-10 νεκρούς, ύστερα ήταν 30, ύστερα 40 και ύστερα όσο πηγαίναμε γίνονταν περισσότεροι. Ήταν τελείως απίθανο, ήταν σαν πολύ κακό φιλμ πολύ κακοφτιαγμένο. Πήγαν και μου βρήκαν ένα ξενοδοχείο και έμεινα εκεί πέρα. Έφυγα μόνο την επομένη, το Σάββατο το πρωί».
Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και για το πώς βίωσε ο ίδιος το μοιραίο βράδυ της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά καταδικάζουν όλοι αυτό που έγινε στο Παρίσι και ιδίως ο αραβικός κόσμος. «Στη Γαλλία έχουμε πάνω κάτω 5 εκατ., το 10% του πληθυσμού είναι Άραβες και όλοι αυτοί καταδικάζουν αυτό που έγινε, είναι η πρώτη φορά που έγινε αυτό το πράγμα. Είναι κάποια ενότητα της χώρας, που είναι νομίζω μοναδική όσον αφορά αυτό».
Ο κ. Γαβράς τόνισε την ανάγκη να αλλάξει η Ευρώπη. «Δεν είναι εκεί που φανταζόμασταν, που ονειρευόμασταν όλοι μας, όταν άρχισε να γίνεται πριν πολλά χρόνια όλο αυτό. Ίσως αυτή είναι καλή ευκαιρία να αλλάξει. Το πρόβλημα της Ελλάδας καταλαβαίνετε και το βλέπει αυτόματα κανένας, είναι η πολιτική που κάνει πάνω στον κόσμο, πάνω στην κοινωνία, είναι αντικοινωνική η πολιτική, το μόνο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι η οικονομία. Νομίζω πρέπει να αλλάξει, να πάμε πιο βαθιά. Πρέπει να γίνει μια Ευρώπη παιδείας, μια Ευρώπη πολιτισμού και μια Ευρώπη πολύ πιο κοινωνική-ενωτική. Γιατί καταλαβαίνετε σήμερα ότι ο ρατσισμός είναι παντού στην Ευρώπη κι αυτός ωθεί πολλούς νέους να φθάσουν στα άκρα, όπως φθάνουν αυτοί οι νέοι που έκαναν εκείνο που έκαναν».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *