ροή ειδήσεων

Νέα δεδομένα για τα κόκκινα δάνεια: Ποιοι μένουν χωρίς προστασία


Η συμβιβαστική λύση στους πλειστηριασμούς περνάει από υποχωρήσεις....
και των δύο πλευρών. Μπορεί οι δανειστές “υποχωρώντας” να ανεβάσουν το ποσό αντικειμενικής αξίας, όμως ανάλογο βήμα απ' την κυβέρνηση θα σημάνει ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες θα δουν τα σπίτια τους να βγαίνουν στον πλειστηριασμό.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο συνεδρίασε την Πέμπτη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας ακόμη και το Σάββατο, θεωρώντας εφικτή την ολοκλήρωση της διαδικασίας.. Μάλιστα, εκτιμά ότι την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί Eurogroup Working Group μέσω τηλεδιάσκεψης.




Μετά τη συνάντηση με την Τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί πως ο συμβιβασμός αφορά τόσο στο ποσό όσο και σε μια σταδιακή και σε βάθος χρόνου «χαλάρωση» των ορίων εισοδήματος.
Κάπως έτσι ενώ το σενάριο μέχρι σήμερα βάζει το “πλαφόν” στην αντικειμενική αξία στις 180.000 ευρώ δεν αποκλείεται το όριο αυτό να πέσει στις 160.000 ευρώ καθώς οι δανειστές ξεκινούν από μια βάση της τάξης των 120.000 ευρώ. Η αξία προσαυξάνεται κατά 50.000 ευρώ για τη σύζυγο και κατά 25.000 ευρώ για κάθε παιδί με όριο τα τρία.




Σε ό,τι αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια υπολογίστηκε το κόστος διαβίωσης το οποίο πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή 1,7 για τους 12 μήνες του έτους και έτσι προκύπτει για:
Άγαμους: 10.342 ευρώ/έτος (537χ1,7χ12)
Ζευγάρι: 18.482 ευρώ/έτος (906χ1,7χ12)
Ζευγάρι με ένα παιδί: 22.848 ευρώ/έτος (1.120χ1,7χ12)
Ζευγάρι με δύο παιδιά: 27.500 ευρώ/έτος (1.347χ1,7χ12)
Η ελληνική πλευρά προτείνει να υπάρξει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια της παρεχόμενης προστασίας από το νόμο Κατσέλη, που πρέπει να είναι, πάντως, κατ' ελάχιστον 3 χρόνια, δηλαδή έως ότου η ελληνική οικονομία μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Πηγή: Newsit



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *