ροή ειδήσεων

Ποιες ρυθμίσεις θα προτείνουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες



Από σήμερα και έως το τέλος του Φεβρουαρίου η Τράπεζα της Ελλάδος... μαζί με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα καθώς και το ακριβές ποσοστό που κάθε τράπεζα θα πρέπει να μειώνει το χαρτοφυλάκιο των «κόκκινων» δανείων.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε τράπεζα θα έχει ανά μήνα συγκεκριμένο ποσοτικό στόχο για να ανακτήσει στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρησιακά δάνεια.
Παράλληλα η Τράπεζα της Ελλάδος θα αξιολογεί την ικανότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων να αντιμετωπίσουν την κάθε κατηγορία μη εξυπηρετούμενων δανείων και να «πιάσουν τους στόχους».
Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε μάλιστα η καταγραφή όλων των «κόκκινων» χαρτοφυλακίων. Σύμφωνα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», που επικαλείται στελέχη της ΕΚΤ το ύψος των μη εξυπηρετούμενων «κόκκινων» δανείων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών φτάνουν το ποσό των 107 δισ. ευρώ.
Οι βασικότερες ρυθμίσεις που θα προτείνουν σύμφωνα με το «Έθνος» οι τράπεζες στους δανειολήπτες με «κόκκινα» δάνεια είναι: 

1. Ανταλλαγή του ακινήτου που είναι υποθηκευμένο με άλλο ακίνητο μικρότερης αξίας.
2. Σπάσιμο του δανείου σε δύο μέρη, όπου το ένα τμήμα θα εξυπηρετείται κανονικά και το υπόλοιπο θα «παγώνει» για διάστημα που θα συμφωνηθεί μεταξύ τράπεζας και δανειολήπτη.
3. Επιμήκυνση της διάρκειας και πέραν του προσδόκιμου ορίου ζωής του δανειολήπτη με μεταφορά βαρών στους εγγυητές – κληρονόμους.
4. Μεταφορά της κυριότητας του ακινήτου στην τράπεζα και ο δανειολήπτης θα μένει στο σπίτι του πληρώνοντας ενοίκιο, το οποίο θα καθορίζεται με βάση τις τιμές που ισχύουν σήμερα στην αγορά.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *