ροή ειδήσεων

Email Κυβέρνησης Σε 700.000 Έλληνες: «Καλημέρα Σας Αυξήσαμε Τη Δόση»


Στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουν ακόμη μια φορά ότι η Πολιτεία δεν σέβεται τους κανόνες...
που η ίδια θεσμοθετεί βρέθηκαν χιλιάδες φορολογούμενοι που το προηγούμενο διάστημα είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 ή και λιγότερων δόσεων.


Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων απέστειλε μαζικά mail σε 700.000 φορολογουμένους για να τους ενημερώσει πως οι όροι που είχαν συμφωνήσει αρχικά για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των 100 ή και λιγότερων δόσεων παύουν να ισχύουν «κατά επιταγή» του Μνημονίου.

Το σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αναφέρει τα εξής:

«ΘΕΜΑ: Τροποποίηση ποσών δόσεων ρύθμισης ν.4321/2015

»Σας γνωρίζουμε ότι το ποσό της δόσης της ανωτέρω ρύθμισής σας έχει τροποποιηθεί σε εφαρμογή του νόμου 4336/2015 (σ.σ. ο νόμος του νέου Μνημονίου). Παρακαλείσθε, όπως ενημερωθείτε πριν από την πληρωμή για το νέο ποσό δόσης, από την εφαρμογή "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση", επιλογή "Στοιχεία Ρύθμισης" του TAXISnet.

»Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνεται μέσω πάγιας εντολής σε τράπεζα, θα πρέπει να ενημερώσετε σχετικά την τράπεζά σας».

Σημειώνεται πως όσοι έχουν εντάξει στη ρύθμιση ποσά οφειλών άνω των 5.000 ευρώ επιβαρύνονται πλέον με επιπλέον τόκους 2,05% ετησίως για το ανεξόφλητο υπόλοιπο των ρυθμισμένων χρεών τους, ενώ πολλοί από όσους έχουν ρυθμίσει ποσά μικρότερα των 5.000 ευρώ θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν αυξημένες μηνιαίες δόσεις, καθώς θα αρχίσουν να επιβαρύνονται με τόκους υπολογισμένους με επιτόκιο 5,05% ετησίως.

Όσοι δεν καταφέρουν να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα νέες οφειλές τους προς το Δημόσιο θα τίθενται εκτός ρύθμισης. Η εξόφληση δεν θα γίνεται εντός 30 ημερών από τη στιγμή της παραλαβής των σχετικών ειδοποιητηρίων όπως ίσχυε, αλλά οι προθεσμίες θα αρχίζουν να τρέχουν από την ημερομηνία που οι νέες φορολογικές οφειλές κατέστησαν ληξιπρόθεσμες και όχι από την ημερομηνία λήψης ειδοποιητηρίου από την εφορία που στην πράξη καθυστερούσε και δεν εκδιδόταν άμεσα από την ημέρα που μια οφειλή γινόταν ληξιπρόθεσμη.

Το νέο αυτό καθεστώς έχουν εφαρμογή για νέες οφειλές που η νόμιμη προθεσμία καταβολής τους λήγει μετά τις 15 Δεκεμβρίου 2015.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *