ροή ειδήσεων

«ΠΑΙΖΟΥΝ» ΚΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – Ποιοι φόροι έρχονται μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας που αποφασίζει για τη δόση των 2 δισ.


Τα δίνει όλα η κυβέρνηση, για να αποφύγει ως την Δευτέρα ...
–ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup – τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης, αλλά και να γλιτώσει τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση με επιπλέον φόρο στον τζόγο.

Έως την Παρασκευή θα πρέπει να έχει δοθεί λύση στο θέμα των πλειστηριασμών, στις 100 δόσεις, στα γενόσημα φάρμακα και τον ΦΠΑ εκπαίδευσης.

Σύμφωνα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει εντός των επομένων ωρών και ημερών τα εξής μέτρα:

- Αποσύρεται ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση

- Επιβολή φόρου 10% στο ΚΙΝΟ ως ισοδύναμο μέτρο παρά τα όποια νομικά ή άλλα εμπόδια λέγεται πως υπάρχουν και στο θέμα αυτό. Πάντως, ακόμα και με την επιβολή φόρου 5 λεπτών στην στήλη των 50 λεπτών, θα λείπουν περίπου 100 εκατομμύρια για να καλυφθεί η «τρύπα» των εσόδων που ανοίγει από την μη επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

- Νέα τέλη κυκλοφορίας 2016: αναμένεται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι όσοι έχουν καινούργια ΙΧ (έως 5 χρόνων) μεγάλου κυβισμού, με αλλαγές στους συντελεστές υπολογισμού των τελών για εκμπομπές ρύπων από 200 gr δοξειδίου του άνθρακα και άνω.

- Καταργείται η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης, ενώ θα τεθούν εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια για την χορήγηση του επιδόματος, ώστε να μειωθούν στο μισό οι δικαιούχοι και το συνολικό κονδύλι. Το μέτρο ανήκει στα πρώτα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου.

- Για το μέτρο των 100 δόσεων, το οικονομικό επιτελείο σκέφτεται εκτός από τα επιτόκια που ήδη άλλαξαν, να μειωθούν και οι δόσεις για όσους έχουν να πληρώσουν περισσότερα από ό,τι συμφώνησαν μπαίνοντας στη ρύθμιση Βαλαβάνη.

-Η προστασία πρώτης κατοικίας η νέα πρόταση της Αθήνας αναμένεται το αργότερο ώς την Πέμπτη το μεσημέρι και πιθανότατα θα θέτει σαν όριο προστασίας του δανειολήπτη τα 160.000-180.000 ευρώ.

Αμέσως μετά το Eurogroup, επιστρέφουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα για να ελέγξουν την υλοποίηση των επόμενων προαπαιτούμενων.

Κι αυτά δεν είναι άλλα από τις αλλαγές στη φορολογία μισθών, αγροτών και ενοικίων, τα κίνητρα αποκάλυψης αδήλωτων καταθέσεων, το νέο περιουσιολόγιο, οι φόροι στη ναυτιλία κ.ά,




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *