ροή ειδήσεων

«Δίχτυ» προστασίας για τα παιδιά δημιουργεί το Facebook


Σε αλλαγή της πολιτικής του σχετικά με τις φωτογραφίες παιδιών προβαίνει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και πλέον θα...


στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα στους γονείς πριν ανεβάσουν φωτογραφίες των παιδιών τους.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook, πλέον το κοινωνικό δίκτυο θα μπορεί να αναλύει περισσότερο τις φωτογραφίες οι οποίες ανεβαίνουν και να ξεχωρίζει πότε σε αυτές υπάρχουν παιδιά και με αυτόν τον τρόπο θα τους θέτει μια προειδοποιητική ερώτηση πριν αυτές ανέβουν. Μόλις εντοπίζει μια φωτογραφία, το λογισμικό θα στέλνει ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς τους χρήστες ότι οι φωτογραφίες των παιδιών θα αναρτηθούν δημόσια και αν είναι σίγουροι ότι θέλουν να προχωρήσουν.
«Αν εγώ ήθελα να ανεβάσω μια φωτογραφία από τα παιδιά μου που παίζουν στο πάρκο και κατά λάθος τη μοιραζόμουν με το κοινό (public), το σύστημα θα έπρεπε να μου πει: "Περιμένετε ένα λεπτό, αυτή είναι μια φωτογραφία από τα παιδιά σας, και θα πρέπει να τη δημοσιεύετε μόνο στα μέλη της οικογένειας σας, είστε σίγουροι ότι θέλετε να τη δουν όλοι οι χρήστες";», ανέφερε ο αντιπρόεδρος μηχανικής του Facebook, Jay Parikh, αποκαλύπτοντας το σχέδιο , μέρος του 10ετούς τόξου καινοτομίας.
Αποτελεί επίσης ακόμη έναν τρόπο υπενθύμισης στους γονείς ότι υπάρχουν ευαίσθητες φωτογραφίες τις οποίες δεν θα πρέπει να μοιραζόμαστε στο κοινωνικό δίκτυο και μάλιστα δημόσια και οι φωτογραφίες των παιδιών είναι κάποιες από αυτές.
Καθημερινά ανεβαίνουν δύο εκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και στόχος των υπευθύνων είναι να αποκλείονται αυτόματα από το uploading οι φωτογραφίες με ανάρμοστο περιεχόμενο και όχι να πρέπει κάποιος να τις αναφέρει στο Facebook για να γίνει αυτό.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *