ροή ειδήσεων

H Ford δοκιμάζει οχήματα χωρίς οδηγούς σε μια πόλη… φάντασμα [video]


Η Ford εξελίσσει αυτόνομα οχήματα σε μια μακέτα πραγματικών διαστάσεων...
που προσομοιώνει με ακρίβεια τις κυκλοφοριακές συνθήκες μιας πόλης...

Η ΜCity είναι ένα σκηνικό έκτασης 130.000 τετραγωνικών μέτρων που αναπαριστά το περιβάλλον και τις κυκλοφοριακές συνθήκες μιας πόλης. Η Ford είναι ο πρώτος κατασκευαστής που χρησιμοποιεί τον χώρο για την δοκιμή αυτόνομων οχημάτων.

Ο χώρος ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Michigan των ΗΠΑ. Και διαθέτει φανάρια, διαβάσεις πεζών, διαφορετικές διαγραμμίσεις της ασφάλτου, πεζοδρόμια, φωτεινές πινακίδες ρύθμισης της κυκλοφορίας, ακόμη και περίφραξη όπως αυτή που χρησιμοποιείται σε έργα. Στο ελεγχόμενο περιβάλλον οι μηχανικοί φτιάχνουν διάφορα σενάρια που θα ήταν αδύνατο να δοκιμάσουν σε μια κανονική πόλη με την πραγματική ζωή και κυκλοφορία σε εξέλιξη.

«Η δυνατότητα να δοκιμάζουμε τα αυτόνομα οχήματα της Ford σε αυτό το σύνθετο αλλά ταυτόχρονα ασφαλές περιβάλλον υψηλής τεχνολογίας είναι μια μεγάλη πρόκληση» δηλώνει ο Raj Nair, αντιπρόεδρος του τμήματος Παγκόσμιας Εξέλιξης Προϊόντων της Ford. «Είναι ένα σημαντικό βήμα που θα μας βοηθήσει να κάνουμε την μετακίνηση άρα και την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων ευκολότερη και ασφαλέστερη».

Το Ford Fusion Hybrid που χρησιμοποιεί το εργοστάσιο για την εξέλιξη, ενσωματώνει την τεχνολογία αισθητήρων LiDAR, που μετρά την απόσταση με laser, αναλύει την αντανάκλαση του φωτός και δημιουργεί έναν τρισδιάστατο χάρτη του περιβάλλοντος. Δοκιμάζεται σε τσιμεντένιους και ασφάλτινους δρόμους, σε χωματόδρομους, σε πλακόστρωτα δρομάκια, σε λεωφόρους με 3-4 λωρίδες, σε ράμπες, πλατείες και τούνελ.

Η Ford δοκιμάζει αυτόνομα οχήματα εδώ και δέκα χρόνια στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης MIRA στην Μ. Βρετανία. Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Michigan από το 2013 στοχεύει στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς αισθητήρων που θα βελτιώσουν την «όραση» των αυτοκινήτων.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *