ροή ειδήσεων

ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ISIS! (εικόνες και βίντεο)

Το υπόγειο δίκτυο τούνελ με χώρους ύπνου, εργαλεία κατασκευής βομβών κι αντίγραφα του Κορανίου!....


Μυστικό υπόγειο δίκτυο τούνελ είχε φτιάξει το Ισλαμικό Κράτος κάτω
από την πόλη Σιντζάρ του Ιράκ. Τα τούνελ, που ανακάλυψαν οι κουρδικές δυνάμεις, απελευθερώνοντας την πόλη από τους τζιχαντιστές, είχαν όλες τις ανέσεις.

Βρέθηκαν σχεδόν 40 υπόγειοι διάδρομοι με χώρους για ύπνο, ηλεκτρικό ρεύμα, σακιά με άμμο, εργαλεία για την κατασκευή βομβών, φάρμακα και αντίτυπα του Κορανίου. «Βρήκαμε περίπου 30 με 40 τούνελ μέσα στη Σιντζάρ, ήταν σαν ένα δίκτυο μέσα στην πόλη», περιγράφει μαχητής των Πεσμεργκά που μπήκαν στην πόλη.

«Οι τζιχαντιστές έσκαψαν αυτές τις τάφρους ως κρυψώνες για τις αεροπορικές επιδρομές, για την ελεύθερη μετακίνησή τους αλλά και για να αποθηκεύουν όπλα και εκρηκτικά», περιέγραψε.

Δύο από τα τούνελ είχαν είσοδο σε τρύπες μέσα σε σπίτια, σε τοίχους ή πατώματα. Ύστερα από ένα χρόνο μαχών στην πόλη, τα σπίτια αυτά είναι πλέον σχεδόν ερείπια.



Τα τούνελ είναι στενά και ψηλά αρκετά ώστε να στέκεται εκεί ένας ενήλικος. Σε ένα σημείο, που μοιάζει με χαράκωμα, βρέθηκαν κουβέρτες, μαξιλάρια και αντίτυπα του Κορανίου.

Το Ισλαμικό Κράτος πήρε υπό τον έλεγχό του την πόλη Σιντζάρ τον Αύγουστο του 2014, σκοτώνοντας και πιάνοντας αιχμαλώτους χιλιάδες κατοίκους- που ήταν κυρίως Γεζίντι.



Μάλιστα εκτιμάται πως και σε άλλες πόλεις που ελέγχει το χαλιφάτο τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία οι τζιχαντιστές έχουν κατασκευάσει τούνελ, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της Daily Mail.







Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *