ροή ειδήσεων

10 λόγοι που κάνουν τον τουριστικό πράκτορα αναγκαίο στον ταξιδιώτη


Περισσότεροι από τους μισούς τουριστικούς πράκτορες στην Αμερική κατέγραψαν αύξηση πελατών,... συναλλαγών και εσόδων το 2014, έναντι του 2013, με τα κέρδη τους να προβλέπεται ότι θα έχουν ανάπτυξη 12% για το σύνολο του 2015.

Αυτό καταδεικνύουν στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Αμερικής, ASTA, αποδεικνύοντας ότι στη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας, αν και η κράτηση ταξιδίου στο διαδίκτυο είναι μια εύκολη επιλογή για τους ταξιδιώτες, εντούτοις εκείνοι συνεχίζουν να προτιμούν, και μάλιστα, με αυξητικές τάσεις, τους τουριστικούς πράκτορες.

Δείτε τους 10 λόγους οι οποίοι εξηγούν την τάση αυτή…

Υπευθυνότητα | Οι τουριστικοί πράκτορες αναφέρονται σε ένα αφεντικό ή είναι οι ίδιοι το αφεντικό, και είναι ένας άνθρωπος στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν πάντα οι πελάτες ώστε να επιλύσουν τα ζητήματά τους.

Γνώση | Οι τουριστικοί πράκτορες έχουν εμπειρία ετών και γνωρίζουν όλες τις απόψεις κάθε ταξιδιωτικού ζητήματος. Ο πελάτης μιλώντας μαζί τους μπορεί να βασιστεί στην εμπειρία τους και όχι σε τυχαία σχόλια στο διαδίκτυο.

Value for money | Κατά την κράτηση ενός ακριβού ταξιδίου, οι ταξιδιώτες θέλουν να δουν τα πάντα και να έχουν τις καλύτερες εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει μια πόλη. Ένας τουριστικός πράκτορας μπορεί να διασφαλίσει ότι τα χρήματα του πελάτη του θα πιάσουν τόπο, προτείνοντας τα καλύτερα εστιατόρια ή ειδικές εκδηλώσεις στην περιοχή. Επίσης γνωρίζουν ποιος είναι ο κατάλληλος προορισμός για κάθε εποχή.

Φτιάχνοντας πρόγραμμα | Ο πράκτορας μπορεί να δώσει ένα ξεκάθαρο πλάνο σχετικά με το τι θα γίνεται καθημερινά και να κρατά ξεκάθαρο αρχείο σχετικά με ο,τι περιλαμβάνει το ταξίδι.

Προϋπολογισμός | Ένας τουριστικός πράκτορας μπορεί να βοηθήσει στην ακριβή τιμολόγηση ενός ταξιδίου, έτσι ώστε να μην υπάρχουν απρόβλεπτα έξοδα.

Ασφάλεια | Πολλά μπορούν να συμβούν στο ταξίδι και ο τουριστικός πράκτορας μπορεί να προσφέρει ασφάλεια με πολλούς τρόπους, από την εγγύηση ότι το ξενοδοχείο είναι ασφαλές και ότι η εταιρία που κάνει την εκδρομή δεν ληστεύει τους ταξιδιώτες, έως τις συμβουλές σχετικά με το ποια πολιτική ασφαλείας χρειάζεται κάθε ταξιδιώτης, από την ακύρωση ταξιδίου μέχρι τα επείγοντα ιατρικά περιστατικά. Διασφαλίζουν ακόμα ότι οι πελάτες τους διαθέτουν τα σωστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν στραβά, οι τουριστικοί πράκτορες έχουν τις επαφές ώστε να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Πηγές | Εκτός από το Ίντερνετ, οι πράκτορες διαθέτουν πηγές που δεν έχει ένας ταξιδιώτης.

Αποκλειστικότητα | Ένας τουριστικός πράκτορας γνωρίζει όλους τους νέους προορισμούς και καθοδηγεί τους πελάτες του. Μέσω των συνεργασιών του συχνά εξασφαλίζει δωρεάν υπηρεσίες.

Εξοικονόμηση χρόνου | Ένας τουριστικός πράκτορας θα δαπανήσει λίγο χρόνο γνωρίζοντας τον πελάτη του και τι αναζητά και στη συνέχεια θα συντάξει ένα ολόκληρο πρόγραμμα διακοπών ειδικά για εκείνον.

Συνεργασίες | Ο τουριστικός πράκτορας έχει αναπτύξει μακροχρόνιες σχέσεις με συνεργάτες και οι τουριστικές εταιρίες αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικοί είναι οι επαναλαμβανόμενοι πελάτες. Οι συνεργασίες τους με εταιρίες ξενοδοχείων και resort, τους επιτρέπουν να οργανώνουν διακοπές της τελευταίας στιγμής, ανάλογα με την απαίτηση του πελάτη. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *