ροή ειδήσεων

Σπίρτζης: Υπέγραψα με πολύ πόνο – Χατζηδάκης: Δεν ντρέπεστε; 15/12/201509:1116


Άγρια κόντρα στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων...
Σφοδρή αντιπαράθεση για την ιδιωτικοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας είχαν στη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Σπίρτζης είχε δηλώσει σε ραδιοφωνικό σταθμό νωρίτερα τη Δευτέρα, σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης για 40 έτη 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική Fraport: «Συνεχίζω και διαφωνώ με τον τρόπο που έγινε η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων. Είναι, όμως, μέσα στις δεσμεύσεις που έχει η χώρα... Υπέγραψα όχι με βαριά καρδιά, αλλά με πολύ πόνο».

Επίσης, μίλησε για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσον αφορά στους όρους του διαγωνισμού, σημειώνοντας ότι «κατορθώσαμε το τελευταίο διάστημα και διορθώσαμε πάρα πολλά από αυτά που υπήρχαν, στις έτοιμες συμβάσεις που βρήκαμε. Όχι όλα, αλλά κάποια πολύ σημαντικά. Κλείσαμε θέματα που είχαν να κάνουν με τους εργαζόμενους που εργάζονται στα αεροδρόμια και, επομένως, προχωρήσαμε στην υπογραφή της σύμβασης».

Αποτέλεσμα ήταν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου να ξεσπάσει κόντρα μεταξύ των κ.κ. Σπίρτζη και Χατζηδάκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Μεταφορών των κυβερνήσεων Καραμανλή ζητούσε μετ’ επιτάσεως ένα σχόλιο για την ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.




«Ισχύει η δήλωση που έκανα πριν. Διαφωνούμε με αυτό τον τρόπο παραχώρησης. Υπήρχε η δέσμευση στη δανειακή σύμβαση. Όλοι ήξεραν ότι ο διαγωνισμός που εσείς ξεκινήσατε, η σύμβαση είναι δικό σας έργο», απάντησε ο κ. Σπίρτζης σε έντονο ύφος, για να του ανταπαντήσει ο κ. Χατζηδάκης: «Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;».

Ο υπουργός, μάλιστα, προκειμένου να δικαιολογήσει την υπογραφή του, αλλά και να αντιπαρέλθει την κριτική που του ασκείται σημείωσε: «Εμείς πονάμε αλλά θα το κάνουμε για να βγάλουμε την χώρα από την κρίση».

Η στιχομυθία των δύο ανδρών συνεχίστηκε, όταν ο κ. Χατζηδάκης τον εγκάλεσε στην τάξη. «Δεν ντρέπεστε», είπε προς τον κ. Σπίρτζη για να του απαντήσει ο τελευταίος: «Εσείς δεν ντρέπεστε που υπογράψατε αυτές τις συμβάσεις; Σας τρελαίνουμε δωρεάν εμείς». 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *