ροή ειδήσεων

Ο ναυαγός που επέζησε για 15 μήνες στη θάλασσα είχε φάει το πτώμα του φίλου του


Συγκλόνισε τον κόσμο η υπόθεση του Σαλβαντόρ Αλβαρένγκα και του Εζεκιήλ Κόρντομπα,...
όταν ο πρώτος βρέθηκε σε ένα απομονωμένο νησί μετά από 15 μήνες περιπλάνηση στον Ειρηνικό Ωκεανό.



Οι δυο τους είχαν ξεκινήσει για μια ήσυχη μέρα ψαρέματος τον Νοέμβριο του 2012, όμως η ξαφνική κακοκαιρία οδήγησε το σκάφος τους στα ανοιχτά, χωρίς δυνατότητα να επιστρέψουν. Κατάφεραν να ζήσουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τρώγοντας ψάρια και πίνοντας το αίμα από θαλάσσιες χελώνες και τα ούρα τους.


Κάποια στιγμή όμως ο 22χρονος Κόρντομπα δεν άντεξε τις κακουχίες και πέθανε, αφού πρώτα είχε βάλει τον Αλβαρέγνκα να του υποσχεθεί ότι δεν θα πειράξει το πτώμα του έτσι ώστε να μπορέσει να ταφεί αν έφθαναν ποτέ σε στεριά.


Μέχρι σήμερα η εκδοχή της ιστορίας έλεγε ότι ο Αλβαρένγκα κράτησε το πτώμα για έξι μέρες πάνω στη βάρκα πριν το πετάξει για να απελευθερώσει το φορτίο. Ο τελευταίος βρέθηκε ζωντανός μετά από καιρό και αποτέλεσε μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες των ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.




Η υπόθεση επανήλθε στην επικαιρότητα μετά την αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια του Κόρντομπα σύμφωνα με την οποία ο Αλβαρέγνκα δεν πέταξε το πτώμα


στην θάλασσα, αλλά το… έφαγε για να επιζήσει. Και ζητούν ως αποζημίωση το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων κατηγορώντας τον Αλβαρένγκα για κανιβαλισμό.


Πάντως ο δικηγόρος του Αλβαρένγκα δήλωσε ότι η μήνυση έρχεται σε ένα πολύ… ύποπτο χρονικό σημείο, λίγες ημέρες μετά από την δημοσίευση ενός βιβλίου με την περιπέτεια του ναυαγού.


Ο ίδιος υποστήριξε ότι με αυτό τον τρόπο η οικογένεια του Κόρντομπα θέλει να πάρει κάποια από τα χρήματα των δικαιωμάτων που θα κερδίσει ο Αλβαρένγκα πουλώντας την ιστορία του. Πάντως όπως υποστήριξε τα χρήματα που βγάζει από το βιβλίο δεν είναι και τόσο πολλά που να δικαιολογούν μια τέτοια κατηγορία εναντίον του.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *