ροή ειδήσεων

Ρόδος: Εγχείρηση ρουτίνας κράτησε πάνω από 20 ώρες


Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 1.030.832 ευρώ, διεκδικεί με αγωγή που θα συζητηθεί... ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, μια κάτοικος της περιοχής Έμπωνας Ρόδου, από γυναικολόγο, κλινική και ασφαλιστική εταιρεία. Οπως περιγράφει στην αγωγή της, υποβλήθηκε σε επανέλεγχο από τον γιατρό στο ιδιωτικό του ιατρείο το Σεπτέμβριο του 2012 για παρακολούθηση ινομυώματος στη μήτρα και της συνέστησε να αφαιρεθεί χειρουργικώς άμεσα, καθώς όπως υποστήριζε, n καθυστέρηση αφαίρεσής του θα επιδείνωνε την κατάστασή της, ενώ παράλληλα ισχυριζόταν με βεβαιότητα πως δεν υπήρχε καμία άλλη δυνατότητα αντιμετώπισης του, παρά μόνο δια της χειρουργικής οδού.

Ο γιατρός, όπως διατείνεται, επέλεξε η επέμβαση να γίνει με τη λαπαροσκοπική μέθοδο, χωρίς να την ενημερώσει σχετικά με το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της προτεινόμενης ιατρικής πράξης, τις πραγματικές συνέπειες και τους πραγματικούς ενδεχόμενους κινδύνους ή επιπλοκές από την εκτέλεσή της. Φέρεται μάλιστα να την διαβεβαίωνε πως τέτοιες επεμβάσεις αποτελούν απλές επεμβάσεις «ρουτίνας», μικρής χρονικής διάρκειας και χωρίς κινδύνους επιπλοκών ή πιθανότητες αποτυχίας.

Την 10η Νοεμβρίου 2012, εισήχθη στην κλινική και αφού έγιναν οι σχετικές εξετάσεις εισήλθε την ίδια μέρα στο χειρουργείο. Εξήλθε από το χειρουργείο μετά από έξι και πλέον ώρες και όλο το διάστημα αυτό οι οικείοι της βρίσκονταν στο χώρο αναμονής έξω από το χειρουργείο βίωναν ώρες τεράστιας αγωνίας και ψυχικής δοκιμασίας και ταλαιπωρίας, αφού, έβλεπαν τις ώρες να περνούν, χωρίς να γνωρίζουν τι έχει συμβεί και χωρίς να έχουν καμία πληροφόρηση για την αναιτιολόγητη και αδικαιολόγητη για την συγκεκριμένη επέμβαση, μακρά και πολύωρη διάρκειά της.

Ο γιατρός φέρεται να τους είπε ότι η καθυστέρηση οφείλετο στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης έσπασε μια αρτηρία και αιμορραγούσε και προκειμένου να σταματήσουν την αιμορραγία αναγκάστηκαν να την πιάσουν με «γαντζάκι», γεγονός που δυσκόλεψε, κατά τα λεγόμενα του, την επέμβαση.

Δύο μέρες μετά εξήλθε από την κλινική χωρίς καμία σύσταση από τον ιατρό, πλην αυτής για μετεγχειρητικό της έλεγχο από τον ίδιο, μετά την πάροδο 10 ημερών, στο ιατρείο του. Κατά τη διάρκεια της κλινικής εξέτασης, 10 μέρες μετά, φέρεται να της ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της λαπαροσκοπικής επέμβασης για την αφαίρεση του ινομυώματος, κατά τη διάνοιξη της μήτρας, διαπίστωσε ότι είχε αποσπασθεί μικρό τμήμα του ειδικού εργαλείου που χρησιμοποιούσε και ότι παρά την προσπάθεια που έκανε στη συνέχεια να το βρει και να το αφαιρέσει δεν τα κατάφερε.

Φέρεται να της τόνισε επανειλημμένως ότι δεν ξέρει το τι και πώς ακριβώς συνέβη και το κομμάτι αυτό, το οποίο πρόκειται για μεταλλικό σώμα, εκσφενδονίστηκε και σφηνώθηκε στο ήπαρ της και ότι σαν συνέπεια της ατυχίας της αυτής, το μεταλλικό αυτό σώμα θα παραμείνει στο εξής στο σώμα της. Αφού έλαβε αντίγραφα του φακέλου της από την κλινική με δυσκολία, όπως υποστηρίζει, επισκέφθηκε με τον σύζυγο της ιατρούς του Πανεπιστημακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης.

Οι γιατροί της επιβεβαίωσαν την παρουσία πράγματι ενός ξένου μεταλλικού σώματος στο συκώτι της, το οποίο κι αυτοί διαβεβαίωσαν ότι δεν ενδείκνυται να αφαιρεθεί χειρουργικά λόγω των επικείμενων επιπλοκών και του άμεσου απειλούμενου κινδύνου για την υγεία της αλλά και της ζωής της ακόμα. Ακολούθησε έλεγχος κι από άλλους ιατρούς με το ίδιο αποτέλεσμα, ενώ η γυναίκα ταλαιπωρείται από ένα συνεχή πόνο και σφίξιμο γύρω από το σημείο που έχει σφηνωθεί το ξένο αυτό σώμα και όπως τονίζει, της δυσκολεύει την αναπνοή και επιδεινώνεται όταν βρίσκεται σε καθιστή θέση και σε πλάγια θέση κατά τον ύπνο.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/12/15 15:15

    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΑΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/12/15 16:41

    pios einai re paidia!!onama doste i esto arxika tou onomatos tou !!otan dinoume ta 50arika se kathe episkepsi kai xoris apodiksi einai kala???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/12/15 03:59

    ΝΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΟΣΗ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ?????????? ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟς ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΩ ΓΙΑΤΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΚΟ???????????? ΓΙΑΥΤΟ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΑΝΑΚΙΝΩΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΗΠΕΥΘΗΝΗ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΛΑ ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *