ροή ειδήσεων

Υπ. Εσωτερικών: Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών 213,8 εκατ. ευρώ προς τους δήμους


Καταβλήθηκε η έβδομη από τις οκτώ ετήσιες δόσεις στο δήμο Ρόδου 2,477 εκατ....

Τα συγκεκριμένα χρήματα χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών αλλά και για επενδυτικές δραστηριότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ληξιπρόθεσμα χρέη, ύψους 213,8 εκατ. ευρώ, αποπλήρωσε προς τους δήμους το υπουργείο Εσωτερικών, καταβάλλοντας την έβδομη από τις συνολικά οκτώ ετήσιες δόσεις.


Τα συγκεκριμένα χρήματα χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών αλλά και για επενδυτικές δραστηριότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εκ των 213,8 εκατ. ευρώ, τα 23,1 εκατ. ευρώ θα παρακρατηθούν στο πλαίσιο συμψηφισμού χρεών μεταξύ δημοσίου και δήμων. Η παρακράτηση αφορά 27 δήμους, εκ των οποίων οι 16 δεν λαμβάνουν καθόλου χρήματα, λόγω των υπέρογκων οφειλών.

Πρόκειται για τους δήμους Αχαρνών, Καισαριανής, Κερατσινίου -Δραπετσώνας, Νικαίας - Αγ. Ι. Ρέντη, Καλυμνίων, Σουφλίου, Ζακύνθου, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κοζάνης, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου, Τοπείρου (νομός Ξάνθης), Έδεσσας και Τρικάλων.

Αντίθετα, τα περισσότερα χρήματα θα λάβουν οι δήμοι Αθηναίων (9,904 εκατ.), Πατρών (3,370 εκατ.), Πειραιώς (2,742 εκατ.), Ηρακλείου Κρήτης (2,696 εκατ.), Βόλου (2,498 εκατ.), Ρόδου (2,477 εκατ.), Λέσβου (2,325 εκατ.), Περιστερίου (2,202 εκατ.), Αγρινίου (2,017 εκατ.) και Θεσσαλονίκης (2,010 εκατ.).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *