ροή ειδήσεων

Τραπεζικές καταθέσεις έως και 50 εκατ. ευρώ στη γερμανική λίστα με τους Έλληνες φοροφυγάδες


Με διαδικασίες-εξπρές και με κάθε είδους ενίσχυση... (προσωπικό, τεχνική υποστήριξη, κ.λπ.) του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου θα ερευνηθούν οι λίστες με τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην UBS, που παρέλαβε η Ελλάδα από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία...



Πρόκειται για 10.588 ΑΦΜ Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα UBS, που αφορούν τα έτη 2006 και 2008.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό υπόλοιπο των οποίων ανέρχεται σε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα το 2008.

Οι λίστες «Μπόργιανς» περιέχουν δεδομένα Ελλήνων - φυσικά πρόσωπα, αλλά και επιχειρήσεις - για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες φοροδιαφυγής.

Ας σημειωθεί ότι τα δεδομένα αυτά έχουν περιέλθει στην κατοχή των φορολογικών αρχών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στο πλαίσιο δικών τους ερευνών για τον εντοπισμό Γερμανών φοροφυγάδων στην Ελβετία.

Οι λίστες δόθηκαν στη χώρα μας από τον υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηναίας-Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε δεύτερη συνεχόμενη σύσκεψη και μάλιστα διευρυμένη, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για την αξιοποίηση των δεδομένων από τις λίστες «Μπόργιανς».

Βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν ο χειρισμός της υπόθεσης.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, οι εισαγγελείς που συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας για τη συμφωνία με τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Ελένη Τουλουπάκη και Ιωάννης Δραγάτσης, ο γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς και του υπουργείου Οικονομικών.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, όσον αφορά στο χειρισμό της επίμαχης υπόθεσης και ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε ενίσχυση στο έργο του.

Αμέσως, το αίτημα έγινε δεκτό από τον κ. Παπαγγελόπουλο και δόθηκε εντολή να του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια για την έρευνα της υπόθεσης.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να γίνονται τακτικές συναντήσεις της εν λόγω ομάδας που χειρίζεται την υπόθεση «Μπόργιανς» μία φορά την εβδομάδα, με στόχο τον όσο το δυνατό καλύτερο συντονισμό, αλλά και την επίλυση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Την περασμένη Παρασκευή είχε πραγματοποιηθεί και πάλι σύσκεψη για το ίδιο θέμα, στην οποία συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο κ. Βασιλειάδης και υπηρεσιακά στελέχη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των καταθέσεων υπάρχουν ποσά των 50, των 48, των 16 και των 14 εκατ. ευρώ, καθώς και μεγάλος αριθμός με ποσά έως δύο εκατ. ευρώ.

newsmoney.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/12/15 19:23

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ!!!!! Με διαδικασία εξπρές θα πεταχτούν σε κάδους σκουπιδιών ......... τα είδαμε τα αποτελέσματα και με την λίστα Λαγκαρτ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *