ροή ειδήσεων

Aegean Airlines: «Σπατόσημο» στους επιβάτες με προορισμό τις άγονες γραμμές


Από τις 27 Μαρτίου 2016 θα επιβάλλεται «σπατόσημο» και στους επιβάτες... με προορισμό τις «άγονες γραμμές», για τις οποίες μέχρι τώρα ισχύει απαλλαγή.

Αυτό κάνει γνωστό, με επιστολή της προς τον δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλλια η «Aegean Airlines», στην οποία έγινε διαμαρτυρία για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.
Η Aegean διευκρινίζει ότι η αύξηση οφείλεται στην επιβολή «σπατόσημου» και στις άγονες γραμμές!
Αναλυτικά στην επιστολή της Aegean, προς τον δήμαρχο Λέρου αναφέρονται τα εξής:
«Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια σημαντική εξέλιξη στις χρεώσεις τελών και φόρων για τις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας (άγονες γραμμές).
Σε όλες τις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας ισχύει ατέλεια για το ΤΕΕΑ (ή σπατόσημο όπως συνηθίζεται να αποκαλείται) των 12 ευρώ.
Εκτός από την απαλλαγή αυτή, για κάποιες από τις γραμμές και συγκεκριμένα για τις Σκύρο, Αστυπάλαια, Ικαρία, Μήλο και Λέρο δεν προβλεπόταν μέχρι σήμερα χρέωση του τέλους εξυπηρέτησης επιβατών.
Αντίθετα στις υπόλοιπες γραμμές σε Κάρπαθο, Κύθηρα, Νάξο, Πάρο, Σκιάθο, Ζάκυνθο, Κάλυμνο και Σύρο δεν υπήρχε απαλλαγή διότι καθιερώθηκαν ως γραμμές δημόσιας υπηρεσίας μεταγενέστερα.
Σε μια προσπάθεια να πετύχει την απαλλαγή αυτή, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή των Κυθήρων παρενέβη προς την ΕΕ. Δυστυχώς η απόφαση της ΕΕ ήταν ότι δεν πρέπει να υφίσταται απαλλαγή του τέλους εξυπηρέτησης επιβατών για κανένα προορισμό. Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε εντολή στο ΔΑΑ να ξεκινήσει να χρεώνει το τέλος αυτό και στους επιβάτες που ταξιδεύουν προς τα 5 νησιά, που μέχρι πρόσφατα απολάμβαναν την απαλλαγή.
Ως αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, από τις 27/03/2016 οι αναχωρούντες επιβάτες από την Αθήνα θα επιβαρύνονται με το τέλος εξυπηρέτησης πελατών ύψους 9,82 ευρώ.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση είσπραξης ή χρέωσης από την AEGEAN. Άλλωστε και η υποχρέωσή μας απέναντι στην ΥΠΑ δεν προβλέπει μια τέτοια δυνατότητα για υπέρβαση του μέγιστου ναύλου ανά γραμμή. Είναι η δεύτερη αύξηση δυστυχώς, που επιβάλλεται μετά την αύξηση του ΦΠΑ κατά 100% από 13% σε 23% τον Ιούλιο του 2015 και η οποία και πάλι δεν έχει να κάνει με την εταιρεία μας.
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ό,τι θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο για την ανάπτυξη της κίνησης στα νησιά, η οποία ήδη με την πολιτική ναύλων που εφαρμόζουμε, αλλά και τη διεύρυνση της διασυνδεσιμότητας με το εξωτερικό, με το δίκτυο της Αθήνας που μεγαλώνει, έχει αυξηθεί κατά 50% συνολικά την τελευταία τριετία».

ert

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *