ροή ειδήσεων

Ο εξαφανισμένος ιδρυτής του Bitcoin και η φούσκα της τουλίπας

Ο Craig Steven Wright, ο Αυστραλός που πιστεύεται ότι κρύβεται πίσω από την δημιουργία... του εικονικού νομίσματος Bitcoin, αναζητείται από τις αρχές για υπόθεση φοροδιαφυγής, με την αστυνομία να κάνει "φύλλο και φτερό" το σπίτι του, ελέγχοντας για πιθανά στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση...



Ενώ κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται, αφού έχει σβήσει τα ηλεκτρονικά του ίχνη, κλείνοντας τους λογαριασμούς του στα social media, κάποιοι πιστεύουν ότι πιθανά βρίσκεται στην Μεγάλη Βρετανία ή την Ισλανδία, δύο χώρες όπου έζησε και σπούδασε νέος.

Μάλιστα, εμφανιζόμενος σε συζήτηση μέσω Skype, είχε αποκαλύψει ότι οι υπολογιστές του που κατασκευάζουν Bitcoin βρίσκονται στην Ισλανδία, επειδή το ψυχρό κλίμα του παρέχει την δυνατότητα να κατασκευάζει Bitcoin με λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, αφού δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για την ψύξη των μηχανημάτων.

Πιστεύεται ότι ο Craig Steven Wright έχει στην κατοχή του Bitcoin αξίας άνω των 60 εκατ. δολαρίων.

Ο εφευρέτης του Bitcoin ονόμασε τον υπολογιστή του "Τουλίπα" εξαιτίας την μανίας για τις τουλίπες που είχε ξεσπάσει μεταξύ των Ολλανδών το 1637. Ήταν η περίοδος της "φούσκας της τουλίπας" με πολλούς ανθρώπους να χάνουν περιουσίες από τις επενδύσεις τους στις τουλίπες, η τιμή των οποίων αυξήθηκε δραστικά αλλά έπεσε και δραματικά.

Το συγκεκριμένο περιστατικό ονομάζεται σαν η πρώτη "φούσκα" της ιστορίας, όμως ο ίδιος δεν πιστεύει ότι επρόκειτο για φούσκα.

Οι τιμές του Bitcoin δεν είναι συνδεδεμένες με κάποια σταθερά - asset, έτσι πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μία νέα "φούσκα της τουλίπας".

Η φούσκα την τουλίπας δεν ήταν φούσκα, υποστηρίζουν κάποιοι, αλλά στην πραγματικότητα ένα παράγωγο που έδινε την δυνατότητα σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για να βγαίνουν από μια σύμβαση όταν η τιμή της κατέρρευσε.

Εκτός των άλλων οι τουλίπες εκείνη την περίοδο ήταν χρήσιμες, αφού "σκοτώνουν" το γρασίδι, χόρτα και δέντρα, επειδή είναι τοξικές, μην αφήνοντας τίποτα να φυτρώσει στην περιοχή που οι ίδιες φύονταν και δίνοντας την δυνατότητα στους ανθρώπους να έχουν απεριόριστη ορατότητα από τα κάστρα τους.

Στην ουσία οι τιμές της τουλίπας υποχώρησαν όταν "βγήκαν" από την σύμβαση κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Το θέμα πάντως είναι, όπως αναφέρει ο Business Insider ότι αυτός που ανακάλυψε το Bitcoin δεν πιστεύει ότι είναι φούσκα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *