ροή ειδήσεων

Πώληση Δανείων.Μην ακούτε τους απατεώνες Υπέρβασης και ΜΜΕ. Λένε ψέμματα για να πρόστυχο κέρδος.


ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ τους Τρομοκράτες Απατεώνες της Υπέρβασης και των ΜΜΕ...
Για τις φήμες που φέρουν την Υπέρβαση να αγοράζει "κόκκινα" δάνεια, θα σας ενημερώσω σύντομα.


Εκτός των επιχειρημάτων που εκθέτω στην παραπάνω ανάρτησή μου στον "Στοχασμό", αλλά και σε πολλές άλλες μου μελέτες,
προκύπτει ότι:


1) Δεν συμφέρει στις τράπεζες να "πουλήσουν" τα κόκκινα δάνεια σε ξένες εταιρείες σε τιμές έκπτωσης, διότι αυτό σημαίνει καταγραφή στον ισολογισμό των ΖΗΜΙΩΝ που θα οδηγήσουν σε χρεία ανακεφαλαιοποίησης και χρεοκοπίας.


2) "Πώληση" (ΑΚ 513 επ.) δανείων σε ξένες εταιρείες ΔΕΝ μπορεί να γίνει χωρίς την έγγραφη συναίνεση και υπογραφή του δανειολήπτη

3) Η είσοδος νέων μετόχων στις επιχειρήσεις με κόκκινα δάνεια, είναι ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ των επιχειρήσεων (όπως στις τράπεζες) και δεν είναι "Πώληση" των δανείων των. Πολλές φορές ο τρόπος αυτός, αν κι επώδυνος συναισθηματικά, είναι και ο μόνος τρόπος σωτηρίας των επιχειρήσεων αυτών.
α) Εγώ έχω προτείνει να γίνει μέτοχος των επιχειρήσεων αυτών η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος- η οποία στον ισολογισμό της έχει κάνει επενδύσεις 25 δισ. !- δια μέσου μιας θυγατρικής της και σύμφωνα με τα αρ. 55 παρ.20 του Καταστατικού της,
β) Αντίστοιχα η Τράπεζα της Ελλάδος, θα μπορούσε αυτή να ανακεφαλαιοποιήσει τις ελληνικές τράπεζες και στην συνέχεια να αναλάβει την διαχείριση των επιχειρήσεων με κόκκινα δάνεια μαζί με τους νυν ιδιοκτήτες των μέχρι να εξυγιανθούν και να επιστρέψουν στους πρώην ιδιοκτήτες των.
γ) Και μη ξεχνάμε ότι οι τράπεζες έχουν καλύψει το 60-70% των ζημιών των ιδίων κεφαλαίων των από τα κόκκινα δάνεια, με χρήματα του ελληνικού λαού (ΤΧΣ). Γι αυτό ήταν δίκαιο να κουρευτούν τα κόκκινα δάνεια σε κάποιο ποσοστό με ΝΟΜΟ (στα δικαστήρια δεν βγαίνει η υπόθεση για λόγους λογιστικής πρακτικής).



3) Η "Εκχώρηση" δανείων (ΑΚ 455 επ.) -μαζί με τις υποθήκες κλπ- σε ξένες Εταιρείες Ειδικού Σκοπού (που είναι διαφορετικό από την "πώληση") σημαίνει ότι η Τράπεζα εκχωρεί ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ το δάνεια σε μια ξένη εταιρεία με την αποκλειστική εντολή να ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ και να ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ τα δάνεια από τον οφειελέτη και μετά ναεπιστρέψει τα κεφάλαια αυτά -μαζί με τις υποθήκες κλπ. - και πάλι στην αρχική τράπεζα. Δηλ. η Εταιρεία Ειδικού Σκοπού ΔΕΝ γίνεται ο κύριος και ιδιοκτήτης των δανείων αυτών και των υποθηκών των, αλλά παραμένει η αρχική τράπεζα..
Επίσης η "εκχώρηση" αυτή απαιτεί πολλές γραφειοκρατικές απαιτήσεις (εγγραφή στον Ενεχυροδανειστήριο Αθηνών κλπ) που ποτέ δεν έχουν γίνει.
Όλες οι παραπάνω εταιρείες έχουν χάσει τα δικαστήρια όσες φορές το τόλμησαν για να φοβίσουν τους δανειολήπτες.


4) Οι κοινές "εισπρακτικές εταιρείες" που σας τηλεφωνούν ΔΕΝ έχουν καμία νομική δυνατότητα να σας κάνουν οτιδήποτε, ούτε εξώδικο να σας στείλουν. Φυσικά ΔΕΝ μπορούν να σας κάνουν διαταγή πληρωμής, κατασχέσεις, πλειστ/σμούς κολ. Γι αυτό πείτε τους να πάνε να γ@μηθούνε.


5) Τα δάνεια (κόκκινα κι εξυπηρετούμενα) που έχουν δώσει οι τράπεζες σε άλλες τράπεζες ή στην ECB ωςεγγυήσεις για την άντληση ρευστότητας (όπωςσ π.χ. το ΤΠΔ), είναι νόμιμη και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των τραπεζών εδών και αιώνες. Πρόσφατα, από τρο 2014, δύο μεγάλα προγράμματα παροχής ρευστότητας από την ECB σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες τρέχουν, ήτοι τα TLTRO κα ABSPP.
Η διαδικασία αυτή ΔΕΝ είναι πώληση, ούτε εκχώρηση δανείων σε ξένες τράπεζες. Λειτουργεί ως εξής: Η τράπεζά σας δίνει π.χ. στην ECB (ή σε άλλη τράπεζα) μια έγγραφη χάρτινη εγγύηση (σαν επιταγή η συναλλαγματική) αξίας ίσης με έναν μικρό ή μεγάλο αριθμό δανείων π.χ. Α εκατομ. ευρώ και η ECB δίνει στην τράπεζά σας ζεστό-ρευστό χρήμα αξίας επίσης Α ευρώ. Η χάρτινη αυτή εγγύηση της τράπεζάς σας δείχνει στην ECB ότι η τράπεζά σας προσδοκά να εισπράξει στο μέλλον τα Α αυτά ευρώ-δάνεια.
Εάν η τράπεζά σας δεν επιστρέψει στην ECB τα Α ευρώ που πήρε στο διάστημα που συμφωνήθηκε, τότε η ECB θα διεκδικήσει από την τράπεζά σας περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν σε αυτή αξίας Α. Η ECB ΔΕΝ διεκδικεί από την τράπεζά σας το δικό σας δάνειο !, ούτε το σπίτι σας, διότι αυτά ΔΕΝ ανήκουν στα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζά σας !...ανήκουν σε εσάς. Άλλωστε το δάνειό σας η τράπεζά σας δεν το έχει στο συρτάρι της, αλλά στις δικές σας τσέπες !!!!
Συνεπώς ΔΕΝ κινδυνεύετε καθόλου κι από τίποτα. Καταλαβαίνετα το παιγνίδι φόβου που παίζεται εναντίον σας.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Μη φοβάστε και μην πέφτετε θύματα εκφοβισμού διάφορων ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΏΝ -ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ κι άλλων Απατεώνων στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ, που σας εκφοβίζουν για να πλουτίσουν πάνω στον φόβο και την τραγωδία τους. Κρεμάστε τους
Όλα τα παραπάνω το έλεγα από το 2012-3 και επαληθεύτηκα. Ακούσατε να χάνει το σπίτι του κανένας σε κάποια από αυτές τις Ξένες Εταιρείες? ΟΧΙ
Μάλιστα είχα δημοσιεύσει κι έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης το 2013 το οποίο έλεγε ότι ΚΑΜΜΙΑ υπόπθεση αγωγής, κατάσχεσης κλπ. δεν υπάρχει σε κανένα δικαστήριο της χώρας, από μια τέτοια εταιρεία εναντίον έλληνα πολίτη και της περιουσίας του !


ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ απατεώνες στο διαδίκτυο που σας φοβίζουν και σας υπόσχονται ΑΚΥΡΕΣ κι απαράδεκτε νομικάΟμαδικές Αγωγές. Είναι ΑΠΑΤΗ.


Και να θυμάστε. Η ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα έχει κρατήσει μια πραγματικά εθνική, τίμια και ηθική στάση απέναντι στον ελληνικό λαό τα χρόνια της κρίσης κι αξίζει την τιμή μας (φυσικά μπορεί να υπάρχουν κι ελάχιστες εξαιρέσεις ορισμένων στελεχών της, όχι όμως με κεντρική κατεύθυνση). Να την εμπιστεύεστε γενικά.


Δημ. Αντωνίου, ιατρός



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *