ροή ειδήσεων

Ρόδος: Η Εφορία κατάσχεσε δίκυκλο έναντι οφειλής δύο εκατ. ευρώ!


Το μηχανάκι υπολογίζεται πως κοστίζει 550 ευρώ, ενώ το συνολικό χρέος του ιδιώτη ανέρχεται... στα 2.043.969 ευρώ

Σε κατάσχεση ενός παλαιού μεταχειρισμένου δικύκλου, με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2010, εκτιμούμενης αξίας 550 ευρώ προχώρησε η ΔΟΥ Ρόδου από έναν Ροδίτη επιχειρηματία, για την αποπληρωμή μέρους της οφειλής του, που μαζί με τις προσαυξήσεις σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 2.043.969,16 ευρώ!

Οι κατασχέσεις για οφειλές στο δημόσιο και στους ασφαλιστικούς φορείς έχουν πυκνώσει στο τελευταίο διάστημα και στο νησί της Ρόδου, σύμφωνα με δικαστικούς επιμελητές.

Αν οφείλετε στο Δημόσιο οποιοδήποτε ποσό πάνω από 500 ευρώ (π.χ. ένα ποσό της τάξεως των 550 ή των 600 ή των 1.000 ευρώ) και δεν έχετε καταθέσεις στις τράπεζες, ούτε κάποια έσοδα ή εισοδήματα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία, που μπορούν να κατασχεθούν για να αποπληρωθεί η οφειλή σας, τότε υπάρχει πιθανότητα μια … ωραία πρωία να πληροφορηθείτε ότι εκδόθηκε εντολή για κατάσχεση ακινήτου που κατέχετε.

Η Εφορία έχει δικαίωμα – ακόμη και τώρα που υποτίθεται ότι αυξήθηκε η προστασία σας από τις κατασχέσεις – να δεσμεύσει και να κατάσχει ένα ακίνητό σας για ένα πολύ χαμηλό χρέος. Το «γράμμα» του νόμου προβλέπει ότι για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ δύνανται να επιβληθούν όλα τα εναλλακτικά αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, συμπεριλαμβανομένων και των κατασχέσεων ακινήτων.

Η Εφορία μπορεί να προχωρήσει επίσης σε κατάσχεση αυτοκινήτου, σκάφους ή οποιουδήποτε άλλου κινητού περιουσιακού στοιχείου κατέχετε, εφόσον χρωστάτε πάνω από 500 ευρώ.

Το όριο ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι το οποίο δεν επιτρέπονται κατασχέσεις ακινήτων – και το οποίο αυξήθηκε πρόσφατα από τα 300 στα 500 ευρώ – ισχύει και για κατασχέσεις κινητών περιουσιακών στοιχείων.

Πηγή:www.dimokratiki.gr
protothema


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *