ροή ειδήσεων

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ- ΚΑΤΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Ο Κολοσσός οικοδομήθηκε από τους προγόνους μας Ρόδιους για να τιμήσουν... τον Θεό και πολιούχο του νησιού τους Ήλιο, μετά από την νικηφόρα μάχη κατά του εισβολέα Δημητρίου του πολιορκητού, που ως γνωστό στάλθηκε από τον Στρατηγό του Μέγα Αλεξάνδρου Αντίγονο ΙΑ για να θέσει υπό την κυριαρχία του το νησί.
Ποιο συγκεκριμένα, εκείνη την χρονική περίοδο οι Ρόδιοι είχαν καλές σχέσεις με την Νότια κυριαρχία του στρατηγού και βασιλέα Πτολεμαίου, και έχαιραν πολιτισμική άνθηση, όπως επίσης απόλυτη αυτονομία.

Με άλλα λόγια οι Ρόδιοι πρόγονοι μας αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο αλληλοσπαραγμό των στρατηγών του Μέγα Αλέξανδρου, δηλαδή στον εμφύλιο που ξέσπασε για την επικυριαρχία των κατακτήσεων.

Στο σημείο αυτό κατανοούμε γιατί οικοδομήθηκε ο Κολοσσός και τι αντιπροσώπευε στους προγόνους μας.

Μετά από μισό αιώνα περίπου το μνημείο έπεσε από δυνατό σεισμό το 266 π.χ.χ όπως πληροφορούμαστε από τους χρονογράφους της εποχής, μαθαίνουμε επίσης πως το άγαλμα παρέμεινε πεσμένο για αρκετούς αιώνες, ώσπου η Ρόδος το 654 μ.χ.χ έπεσε στα χέρια των Αράβων, όπου Άραβες Σαρακηνοί περισυνέλεξαν και μετάφεραν τα φύλλα χαλκού του αγάλματος, και τα πούλησαν ως μέταλλο στις αγορές της Λυβής η Συρίας, η σε Εβραίο έμπορα που χρειάστηκε 700 καμήλες για την μεταφορά τους .




Γνωρίζουμε μάλιστα από τον Στράβωνα πως οι αρχαίοι Ρόδιοι δεν αναστήλωναν το μνημείο διότι υπήρχε αυστηρός χρησμός να μην αναστηλωθεί ποτέ ξανά!!!! {μη να κινεί τα κείμενα}

Συνοψίζοντας μπορούμε να επισημάνουμε πως ο Κολοσσός αντιπροσώπευε κάτι σημαντικό για τους προγόνους μας, αντιπροσώπευε τον πολιούχο του νησιού Θεό Ήλιο Απόλλων που προστάτεψε το νησί του, αντιπροσώπευε την νίκη κατά του εισβολέα Δημήτριου, αντιπροσώπευε τον πολιτισμό και την δόξα της... περισσότερα »


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/12/15 21:19

    Μυς εις τρώγλην μη χωρών, κολοκύνθην έφερεν. Αρχαιοελληνική Παροιμία
    Το ταχυδρομείο είναι εδώ και 15 χρόνια "σιδηροκαγκελοφραγμένο" σημάδι της ανικανότητας των Δημάρχων και παρατρεχάμενών τους να ενεργήσουν να επισκευαστεί. Το εθνικό θέατρο 30-40 χρόνια κλειστό παράδειγμα της απύθμενης ανεπάρκειας, τεχνικών συμβούλων, αρχιτεκτόνων, Νομαρχών και δημάρχων, οι μύλοι σε αθλια κατάσταση, κάποτε είχαν ξάρτια και πανιά (επί χούντας) τώρα μόνο σκουπίδια και σκουριασμένα κιγκλιδώματα βλέπεις, γύφτοι επαίτες, κράχτες, στρατόπεδα γύφτων στο καρνάγιο, λιμάνι Ακαντιά 50 χρόνια ακόμα να τελειώσει, το εμπορικό λιμάνι δεν έχει ούτε τουαλέτες ούτε χώρους υποδοχής, βρωμιά, σκουπίδια, δρόμοι καρμανιόλες. Ο δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοί του θυμούνται να καθαρίσουν τους δρόμους και να κλαδέψουν τα δέντρα που στέκονται μέσα στους δρόμους εκτός πόλης ΜΟΝΟ όταν έρχονται οι τουρίστες. Τον χειμώνα περιμένουν να το κάνει η βροχή΄, οι παράνομες πινακίδες ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και παρά τους νόμους (τώρα τους νόμους θα κοιτάμε????) δεν κουνιέται δαχτυλάκι, όπως και με τις αφίσες ......... και τώρα "ονειρεύονται" τον Κολοσσό όταν ούτε στάσεις στεγασμένες δεν έχει το οδικό δίκτυο. Αχρηστοι δήμαρχοι και νομάρχες, πήρατε ένα διαμάντι από τους Ιταλούς και το καταντήσατε λαχανοντολμά!!! Ντροπή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/12/15 02:31

      Άλλα κι' άλλα λες κι'εσύ! Αυτό το άγαλμα δεν είναι έργο ούτε με το δημαρχείο, ούτε με την περιφέρεια! Το διαμάντι των Ιταλων όπως λες, φτιάχτηκε από Ροδίτες επί Ιταλοκρατίας που πότέ δεν πληρώθηκαν. Περί άχρηστων Δημάρχων που είπες, ο τωρινός και τα ερείπια στο έλλη από δίπλα τα έφτιαξε, και τη ρόδο στόλισε όμορφα, και τη νέα μαρίνα που ήταν πεταμένοι τόσα χρόνια την έφτιαξε, αλλά όχι εσύ την εύκολη οδό... να εθελοτυφλείς και να κράζεις!!!

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν μάγκα ξέρεις κάτι ;;;οι τούρκοι απέναντι,,, κάνουν και Αυτοί καλές Κονόμεςμε των Ελλήνων τους αρχαιολογικούς χώρους και ιερά!!! Το ίδιο σαν εσάς τους οπαδούς της αλλοδαπής θρησκείας !! Αίσχος.;ντροπή;;;όνειδος; Μάλλον ΚΡΊΜΑ !!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος29/12/15 18:42

      Πάλι εσυ; Με το Χριστιανισμό τα έχεις και δεν έχεις να πεις κάτι άλλο. Το να αναδείχνουμε τον Ελληνικό πολιτισμό συνδιάζοντας το με το κέρδος, δεν είναι κάτι κακό, δεν προσβάλουμε κάτι. Δηλαδή ο γιατρός δεν πρέπει να πληρώνεται για να μην έχει κέρδος επειδή κάνει κάτι ιερο; (Σαν παράδειγμα το έφερα!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/12/15 19:51

    Προς τον ανώνυμο 29/12/15, 2¨.31
    Ο παπούς μου δούλεψε επί Ιταλών στα έργα αυτά και πληρωνόταν κανονικότατα όπως μου είπε, άστα λοιπόν αυτά τα σάπια σου, εσύ μα΄λλον τσιράκι του νέου δημάρχου είσε και μιλάς έτσι. Πήγαινε να δεις τι καίνε οι γύφτοι στο καρνάγιο κάθε μέρα, μια βόλτα στο νησί και θα δεις το μαύρο το χάλι. Αλλά όπως και ο άλλος δήμαρχος που κοκορευόταν ότι έχτισε κάτι τουαλέτες στο μανδράκι (κατόρθωμα!!!) και ένα παιζοδρόμιο μπροστά από το Γκρανοτέλ και έναν ποδηλατόδρομο ανύπαρκτο που κόστισε χιλιάδες Ευρώ, έτσι τώρα και εσύ επειδή στόλισε το Μανδράκι κάτι έγινε..... τα υπόλοιπα χωριά δεν είναι στην Ρόδο??????? Πήγες στις τουαλέτες του λιμανιού να δεις πως βρωμάνε??? Η Ακαντιά είναι μια απέραντη αλάνα με σκουπίδια και αυτό το λες εσύ λιμάνι???? Πλύνε τις τσίμπλες από τα μάτια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/12/15 01:02

      Η δεύτερη φάση της Ιταλοκρατίας στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, ήταν η εποχή του φασισμού. Παρόλα αυτά επί Ιταλών, έγιναν πολλά έργα κοινής ωφέλειας όπως διάνοιξη δρόμων, ίδρυση μουσείων και αρχαιολογικής υπηρεσίας, εκκαθάριση του χώρου του κάστρου, τουριστική προβολή της Ρόδου κ.α. , αλλά οι κάτοικοι θεωρούνταν Ιταλοί υπήκοοι της Δωδεκανήσου, με κύριο μέλημα των αρχών τον αφελληνισμό τους. Αυτό το επιδίωκαν με επιβλητικές ιταλικές γιορτές, με μικτούς γάμους, με κατάργηση του ελληνικού τύπου κ.α.

      http://rodosreport.gr/rodos-polemos-40/


      . Για την κατασκευή των έργων υποχρέωναν τους εύπορους να προσφέρουν ιταλικές λιρέτες και για την αξία τους, τους έδιναν ομόλογα, τα οποία ποτέ δεν εξοφλήθησαν.

      http://www.vrilissia.eu/index.php?option=com_k2&view=item&id=1942:%CE%B7-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CF%89%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%81%CF%8C%CE%B4%CE%BF&Itemid=545&tmpl=component&print=1

      Όσο για το "τσιράκι του δημάρχου" που είπες, αν με γνώριζες, δε θα το ελεγες. Περί Δημάρχου, μόλις τελειώσει η τετρατία του... συζητάμε, θα τον κρίνουμε τότε με βάση τα έργα! Δεν υποστηρίζω κανέναν χωρίς λόγο, πρώτα είμαι Ροδίτης και μετά όλα τα υπόλοιπα!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος30/12/15 18:24

    Για ποιά μαρίνα μιλάς?? Μια προσπαθούμε να φτιάξουμε 20 ΟΛΟΚΛΗΡΑ χρόνια και ακόμα δεν έχει τελειώσει!!! Το ίδιο και η Ακαντιά 50 χρόνια (!!!!!) ρεκόρ Γκίνες, την βίλα Ντεβέκι την είδες πως κατάντησε, την Ελεούσα μήπως???? τον δρόμο προς το Τζάμπο τον έχει ποτέ επισκεφτεί ο δήμαρχος ή στέλλει άλλους να ψωνίσουν δώρα για τα παιδιά του???? Η αφισορρύπανση και παράνομες πινακίδες στους δρόμους εσένα σου αρέσουν μάλλον για να παίρνεις το μέρος του. Αλλά βλέπεις είναι πολλοί οι ψήφοι και οι αντιδράσεις εκ των έσω του συμβουλίου του!!!!! Κοντός ψαλμός αλληλούια .... πάλι με τους γύφτους επαίτες στους δρόμους και το αλαλούμ στην παλιά πόλη και αυτή την χρονιά ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *