ροή ειδήσεων

Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβερνητικής πολιτικής - βιντεο


Σφόδρα επικριτικός για την κυβερνητική πολιτική στα νησιά εμφανίστηκε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός...


Κριτική κατά της κυβέρνησης από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερό με αιχμή την οικονομική πολιτική για τις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου ζήτησε να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ τα νησιά με πληθυσμό κάτω από 300 κατοίκους και υπενθύμισε ότι οι περιοχές αυτές έχουν πληγεί και από το προσφυγικό ζήτημα.

Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει κατά καιρούς. Απαρίθμησε τα προβλήματα (θέματα υγείας, εκπαίδευσης ακτοπλοικής σύνδεσης με την ηπειρωτική χώρα κ.α) και πρότεινε να υπάρξει φίλτρο νησιωτικότητας σε όλα τα νομοσχέδια.

Σημειώνεται ότι και χθες ο Γιώργος Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ) είχε εμφανιστεί προβληματισμένος από τις παλινωδίες της κυβέρνησης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η εναλλαγή ρόλων από το όχι σε όλα στο ναι και τούμπαλιν διογκώνει την αναξιοπιστία»|

thetoc



Ηλίας Καματερός: να εφαρμοστεί παντού το «φίλτρο» της νησιωτικότητας.


Με έμφαση στην εφαρμογή του «φίλτρου» της νησιωτικότητας για όλα τα νομοθετήματα της επόμενης περιόδου και στην ανάγκη ο Προϋπολογισμός να αφήνει αυτό το αποτύπωμα, για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων στα νησιά, μίλησε ο Ηλίας Καματερός στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2016.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής ζήτησε τη δημιουργία παράλληλου προγράμματος για τα νησιά, που να αντιμετωπίζει προβλήματα της καθημερινότητας, παρά το στενό πλαίσιο δεσμεύσεων που έχουν επιβάλλει οι δανειστές-δυνάστες της χώρας.

Χαρακτηριστικά ζήτησε: κίνητρα επανένταξης στις ρυθμίσεις οφειλών, για επιχειρήσεις που απεντάχθηκαν σε περιοχές που έχουν πληγεί από το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των τριακοσίων κατοίκων αλλά και μέτρα για προσλήψεις κατά προτεραιότητα στα νησιωτικά νοσοκομεία, στα σχολεία και στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικά ανέφερε την χρόνια έλλειψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο της Κω αλλά και το ότι το Πολεοδομικό Γραφείο Καλύμνου έχει μείνει με ένα υπάλληλο για όλα τα νησιά της Επαρχίας Καλύμνου, όπως επίσης το πρόβλημα των παιδιών από τους Αρκιούς που αδυνατούν να συνεχίσουν την εκπαίδευση μετά το Δημοτικό Σχολείο.

«…δε γίνεται να καταργούνται υπηρεσίες στα νησιά, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση» τόνισε ο Ηλίας Καματερός, συμπληρώνοντας ότι «…τα νησιά έχουν ιδιαιτερότητες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψην».

Όσον αφορά στη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης τόνισε πως επαναλαμβάνουν ψέματα που κουράζουν το λαό, ενώ η από αριστερά κριτική που ασκούν στην κυβέρνηση επιβεβαιώνει την ηγεμονία των ιδεών της αριστεράς στην κοινωνία και το γεγονός ότι η αριστερά αγωνίζεται για τους αδύναμους.

Συμπλήρωσε όμως ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει αυτό το στοιχείο αλλά να συνομιλεί καθημερινά με το λαό και να εφαρμόσει το φιλολαϊκό της πρόγραμμα με το που θα ξεφύγει από τις δυσκολίες αυτής της περιόδου.







Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *